Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
no więc pobierałem sobie pliki z serwera darmowego na którym można coś udostępniać coś ala rapishare.de tylko że opera gdzieś pod koniec (brakuje z 60 mb, plik zajmuje 400mb z 460) przerwała tzn. wybiła mi chyba. i niestety kontynuować się nie da.
i mam pytanie czy jest jakiś program który jak zaczne pobierać od nowa ten plik to on pominie sektory które już są pobrane? poprostu nie widze sensu od nowa pobierać a poza tym mi się nie chce. jest taki program?
Opera obsługuje wznawianie. Ale jak serwer jest zabezpieczony przed tym (darmowy rapidshare akurat jest) to żaden magiczny program ci nie pomoże.
konkretnie chodziło mi nie o wznawianie tylko o coś takiego że daje pobieranie pliku od nowa a program sprawdza że to samo jest już pobrane w danym pliku i będzie pobierał od tego co skończył. no cóż. zaczynam ściągać od nowa więć temat już nie ważny
Liteon tak jak azhag napisał - jak serwer nie obsługuje wznawiania, to żadną metodą nie dokończysz zaczętego i przerwanego. A jak obsługuje to dokładnie tak jak mówisz to działa - ściągarka sprawdza co masz zapisane i zaczyna tam gdzie skończyłeś.
Na pewno Torrenty można tak robić - czasami zaczynam pobierać na desktopie, a potem to co zassało kopiuję na laptopa i na uczelni dokańczam sobie.
Wie ktoś czemu służy takie "nieobslugiwanie wznawiania" ?Po cholere obciązać ma ktoś na nowo łącze ?
żebyś nie mógł pobierać wielowątkowo przez menedżera pobierania.
żebyś nie mógł po postu dac komuś linka bezpośrednio do pliku, tylko ta osoba musiała wejść na stronę i obejrzeć jak człowiek reklamę. ;)
żebyś wreszcie się wkurzył i wykupił abonament.
żebyś...
kiedy nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze.
Ehhh, no wlasnie ;]
żebyś nie mógł pobierać wielowątkowo przez menedżera pobierania.
żebyś nie mógł po postu dac komuś linka bezpośrednio do pliku, tylko ta osoba musiała wejść na stronę i obejrzeć jak człowiek reklamę. ;)
żebyś wreszcie się wkurzył i wykupił abonament.
żebyś...
żeby gdy ktoś ściąga cos na windowsie a ten zrobi to co najlepiej umie czyli się wysypie, żeby musiał czekać godzine w przypadku rapidshare lub kupił abonament jak azhag napisał
wget -c [i]link_do_pliku[/i]
?