Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
hej
mam pytanie chciałbym przejść na możliwie jak najświeższe jądro, jaką wersje jądra polecacie (żeby nie zawierała wiele błędów) ......
Aha i jak teraz jest opisywane wersjonowanie kernela bo się pogubiłem która wersja to ta stabilna itd. z góry dzieki za info
pozdrawiam
hej
mam pytanie chciałbym przejść na możliwie jak najświeższe jądro, jaką wersje jądra polecacie (żeby nie zawierała wiele błędów) ......
Aha i jak teraz jest opisywane wersjonowanie kernela bo się pogubiłem która wersja to ta stabilna itd. z góry dzieki za info
pozdrawiam
Obecna wersja stabilna jądra to 2.6.17.2, a niestabilna jest (a raczej będzie) 2.6.18.
dzieki wielkie za szybką odpowiedź pozdrawiam
dzieki wielkie za szybką odpowiedź pozdrawiam
Ale pamiętaj, że 2.6.18 też stanie się w końcu stabilne. Najprościej jest po prostu śledzić zmiany na kernel.org.
a to nie wszystkie z serii 2.6.x (i ogolnie z parzystym numerem pobocznym) sa stabilne ?
Sorki ale podajecie bleda koledzy kernela liczymy od parzystych liczb i one sa stabilne natomiast liczby niepodzielne sa nie stabilne i wszystko jasne sam na tym sie przekonalem
Sorki ale podajecie bleda koledzy kernela liczymy od parzystych liczb i one sa stabilne natomiast liczby niepodzielne sa nie stabilne i wszystko jasne sam na tym sie przekonalem
Glupota. Kiedys byl pomysl stworzenia takiego sposobu numeracji, ale na szczescie nie przeszedl. Do kazdego nowego jadra 2.6.x trafiaja nowosci, tak jak i poprawki bledow.