Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czesc.
Kurcze nie wiem gdzie moge znalesc ustawienie w firefox zeby bylo po polsku. W preferences jest ustawienie jezyka ale dla wyswietlanych stron, a gdzie jest opcja zeby firefox byl po polsku? Mam zainstalowane locales dla firefox.
Wpisz w pasku adresu
about:config
pozniej w filtrze wpisz locale i bedziesz mial trzy wpisy, ktore powinny miec takie wartosci:
general.useragent.contentlocale PL general.useragent.locale pl-PL intl.locale.matchOS true
Po restarcie firefoksa powinien on byc po polsku jesli masz juz zainstalowane rozszerzenie z naszym jezykiem.
wystarczy że doinstalujesz jeden pakiet. jeśli masz sarge to:
aptitude install mozilla-firefox-locale-pl-pl
jeśli etcha lub sida:
aptitude install mozilla-firefox-locale-pl
wystarczy że doinstalujesz jeden pakiet. /..../
Tylko mi on nie działa. Muszę jako rozszerzenie brać, Ma ktoś podobnie? I mógłby wytłumaczyć dlaczego tak działa?
Od dawna nie mogę znaleźć pakietów z polską loklizacją dla FF w wersji wyższej niż 1.5.0.1 są gdzieś takie dla testing?
Od dawna nie mogę znaleźć pakietów z polską loklizacją dla FF w wersji wyższej niż 1.5.0.1 są gdzieś takie dla testing?
Cóż, polecam dokładniejsze czytanie wątków oraz gorąco polecam wyszukiwarkę pakietów, a w debianowym firefoksie pakiety można wyszukiwać w "seach bar"
ja zainstalowałem ten pakiet z unstable, tam jest wersja 1.5.0.4 czyli taka jak firefox z testing wiec pasuje :)
To ja na debku muszę chyba jakoś updejtnąć paczki sobie, bo mam FF 1.5.0.3 zainstalowaną ;) Jak to sie robi? aptitude upgrade ?
To ja na debku muszę chyba jakoś updejtnąć paczki sobie, bo mam FF 1.5.0.3 zainstalowaną ;) Jak to sie robi? aptitude upgrade ?
aptitude update aptitude upgrade
W sid i testing to będzie pakiet firefox-locale-pl.
Też mi nie działa.
A u mnie działa.
jesli masz testing to teraz to wyglada tak:
firefox wersja: 1.5.0.4
firefox-locale-pl wersja: 1.5.0.1
i to razem niedziala
w unstable jast pakiet firefox-locale-pl w wersji 1.5.0.4
trzeba go wziasc z unstable, zainstalowwac i wszystkio wtedy gra
Jak chcesz sobie updejtnąc firefoxa to nie koniecznie odrazu upgrade wystarczy
apt-get update
apt-get install firefox
i sie updejtniedo najnowszej wersji z repo.