Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam. Mam tutaj neo 1MB podzieloną na 5 kompów. Śmiaga na modemie Lucent Cellpipe (stary, ale sprawny) + router Planette jakiś. Ruter szwankuje, niemal codziennie zwiechy i czasami dopiero po n-tym restarcie rusza. Jako, że dwóch userów ma WiFi zastanawiamy się nad zmianą rutera na jakiś, który za AP może robić. Troche pogooglowałem i znalazłem WRT54GL (np. tutaj: http://www.proline.pl/shop.php?prodid=LINKSYS+WRT54GL-EU). Cena jest atrakcyjna i do tego on ma jakiegoś mini-linuxa. Jaka jest wasza opinia o takim sprzęcie, ewentualnie jakieś inne propozycje?
Jest to najlepiej rozpracowany router, jeśli chodzi o firmware. Jest do niego około setki alternatywnych biosów, większość na bazie Linuksa. Jak będą jakieś zwiechy, instalujesz inny firmware i po problemie. Jednym słowem: BIERZ