Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Bardzo by się przydało coś takiego, aby można było zaglądać na forum przez czytnik rss.
Co o tym sądzicie?
Ja osobiście bardzo lubię korzystać z rss, takie coś znacznie by mi ułatwiło życie. Z dużą dozą pewności mogę powiedzieć, że innym także. :)
już jest rss na forum, tylko nieco ukryty
można sobie samemu wygenerować format RSS-a
http://forum.dug.net.pl/topics_anywhere.php
była o tym mowa tym topicu. oj czadman, z szukajki nie korzystasz ;)
Mogłem poszukać, fakt. Zawaliłem, przyznaję się bez bicia. :)
Ale nie ma linka, który zwyczajowo się umieszcza na stronie.
Wielkie dzięki. :)
Edit:
No, teraz jest klasa. :)
Ale nie ma linka, który zwyczajowo się umieszcza na stronie.
To fakt, dość trudno znaleźć tę stronę. Może przy okazji zmiany designu szefostwo nad tym pomyśli?
Poczekaj chwilkę, ja się zajmuję ludźmi, a Ela forum. Jak się skończy sesja to będzie miała czas :)
wstyd sie przyznac ze nie wedzialam ze na forum jest RSS albo poprostu o nim zapomnialam :]
co do RSS to jest to zajebisty pomysl np RSS do FAQ tez by byl super :]
ale teraz zaczyna sie pieklo zaliczenia egzaminy i mam nadzieje ze sie obedzie bez kampani wrzesniowej.....
to powodzenia podczas egzaminów.
Ach, te dobrre, stare studenckie czasy. Nawet egzaminy dobrze się wspomina. Ale na polonistyce co to za egzaminy? 200 pozycji z romantyzmu ( działa wszystkie mickiewicza to jedna pozycja).
w pliku overall_header.tpl
dajesz na samym jego poczatku (zaraz po linijce <!DOCTYPE HTML....)
przykładowo taki link:
<link rel="alternate" type="application/rss+xml" title="RSS" href="http://forum.dug.net.pl/topics_anywhere.php?mode=show&out=rss2.0&f=a&n=10&sfn=y&r=y&sr=y&a=y&s=y&l=y&m=y&b=non&lpb=0&lpd=0">
i mamy gotowy domślny zestaw nagłowków RSS :)
Chcialem dodac RSS z Forum do mojego huba DC++ na temat systemow operacyjnych (soft AQUILA) niestety nie moge obsluzyc RSS 2.0 ani 0.91 (juz nie mowiac o Java) :/
Potrzebuje zakladke ".rss" Chyba, ze jest inny sposob ??