Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
jakis porady na ten temat
/usr/lib/libGL.a(glxcmds.o): In function `glXGetMscRateOML': (.text+0x282a): undefined reference to `XF86VidModeQueryVersion' /usr/lib/libGL.a(glxcmds.o): In function `glXGetMscRateOML': (.text+0x2859): undefined reference to `XF86VidModeGetModeLine' collect2: ld returned 1 exit status
Wszystko robione jak we FAQ`u z duga
gdzies widzialem podobny komunikat. tam nawijali o libxxf86vm-dev do zainstalowania...
ok zaraz potestujem :-)
heh zostalo jeszcze
/usr/bin/ld: cannot find -lXv collect2: ld returned 1 exit status make
google nie umie mi pomoc ;(
thx czadman :-) tego wlasnie brakowalo
heh szkoda tylko ze niektorych filmow nie chce odtworzyc :(
pozdro
pakiet kodekow "all" ze strony mplayera
na stronie mlayera sa paczki z kodekami, po tym wszystko ma smigac :)
// edit
mozesz sobie tez zrobic paczke sam. Ja po czyms takim nie mam problemow z zadnym filmem.
wpa mnie przebil :)
czyli mowicie ze z reposów w32codecs to za malo ok przetestuje i sie odezwe
btw: przedtem gdy mialem mplayera z debow dzialalo ;-)
AgayKhan, zgadzam sie z Toba calkowicie, dlatego poswiecilem mu tyle czasu na przygotowanie paczki. Do spelnienia bylo co ok. 30 zaleznosci ale poszlo :) Wlasnie szkoda tylko tego DVD.
A tak wogule to moze mi ktos polecic dobry program do odtwarzania DVD? Ogle nie dziala :/
A jak uważasz, że Kaffeine za bardzo muli kompa, to xine-ui ( kaffeine to nakładka na xine, xine-ui to lżejsza nakładka na xine).
Kiedyś znalazłem sobie i skompilowałem mplayerxp, to był mplayer z obsługą menu i w konsoli wszelkie wyjście było kolorowane. Ale mplayerxp opierał się na jakims mplayerze w wersji 0.9, to se ekspresowo odinstalowałem paczkę ( sam se ją zrobi łem)
dzieki za pomoc udalo sie :-)
a co do tego filmu to ze nie dzialal nie bylo wina kodekow tylko uszkodzonego pliku zassalem jeszcze raz chodzi pieknie :D
Pozdrawiam