Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
zrobilem w systenie aktualizacje wszystkie pakiety i pliki zosataly dobrze zainsatalowane problem mam taki ze xmms ma tak male czcionki ze ich nie widac musze sie zblizyc do monitora nawet nie idzie tego odczytac natomiast pierwsz czcionki te wizualne napisy utworow sa poprawne czyste i przejzyste a jak chce wrzucuc inna plytke to koniec wszystko tak male ze oczy szczypia prowalem zmieniac je ale zmieniaja sie te tylko z napisami utworow i dalej nic czy juz ktos takie problemy mial prosze o pomoc bende bardzo wdzieczny za jakakolwiek rade
musisz nacisnac na lewy gorny rog xmms i tam sie tobie rozwinie menu. Wybierz opcje > Ustawienia i tam ktoras z ostatnich zakladek to beda czcionki i tam sobie zmien
Pozdrawiam
tak kolego to ja otym dobze wiem problem jest taki ze jest tak wszystko male ze nic nie widac musialbym zalozyc mikroskop na oczy problem dalej tkwi
Otwórz plik /home/user/.xmms/config i w funkcjach
playlist_font
i
mainwin_font
zmień sobie na takie, które ci działają. Tam też ustaw żądany rozmiar czcionki. U mnie wygląda to tak:
playlist_font=-adobe-helvetica-bold-r-*-*-10-* mainwin_font=-adobe-helvetica-medium-r-*-*-8-*
widocznie my sie koledzy nie rozumiemy probowalem juz wszystkiego i nic normalnie u mnie xmms wygloda ok wszystkie tczcionki te wizualne przy utworach sa wporzo ale jak chce dodac nowy katalok z muza to jest do bani wszystko male jak ziarna piasku robilem chyba jusz wszystko dalej stoje wtym sammym miejscu
miałem podobnie i mnie pomogło dpkg-reconfigure -plow fontconfig
przepraszam moi drodzy kuple z frum users rules debian ze dlugo nic nie pisalem poprostu mnie nie bylo problem w xmmesie rozwiazalem to jest tak ze zinstalowalem mu python2.3-xmms i aspell-pl i jest ladnie pozdrawiam was wszystkich teraz przyszedlem z pracy i ciesze sie ze moge odpalic mojego debianka