Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam. Zainstalowalem stery nvidii i xsy odpalaja tylko po rootem. drugi urzytkownik ktorego uzywam nie odpala xsow.
Mam jakis plik w katalogu domowym .xsession-errors i chyba tam jest wszelkie info o nim ale ni potrafie skopiować jego zawartości tutaj. Jak mam to zrobic? Chyba że mam podać zawartość innego pliku.
Prosze powiedzcie co mam zrobic.
System instalowalem z netu, sama podstawe, potem doinstalowalem xorg i kde 3.5.dzialo ok az zainstalowalem nvidie. Jak wejde do xsow pod rootem to w menu mam dostepne jakies "Nvidia Xserver setting" wiec chyba sie zainstalowala.
Błedy Błedy - czytaj błedy ;) to nie jest windows ze cos sie popsuło bo Blablabla i nikt nie wie o co chodzi. Jak uruchamiasz Xy i cos idzie nie tak to bedziesz mial napisane (EE) i co dokladnie nie chce działać. Czy zmieniłeś w pliku configuracyjnym zeby ladowal modół 'nvidia'. Czy usunąłeś linijki z sekcji Module:
Load "dri"
Load "GLcore"
oraz należało by dopisać
Load "glx"
Ale pierwsze co zrób to napisz powód dla jakiego sie nie uruchamia (błedy) I wtedy juz wszystko jasne
Dzieki bardzo za odpowiedz i sory ze sie nie odzywalem ale nie moglem. Debiana zainstalowalemod nowa. Wiem ze ze nalezy czytac bledy niestety ja raczej zaczynam z debianem i najczesciej tych bledow nie rozumiem.
Co do tych wpisow to tak mialem zrobione a i tak nic z tego nie bylo.
Ale mam pytanie- jak skopiować tekst z pliku w trybie tekstowym(czy za pomoca mc czy jak, i w jaki sposob, bo za cholere nie moglem tego zrobic)? aby potem wlasnie wrzucic jego zawartosc na forum. Dzieki bardzo.
A tak w ogole to linux fajny system ale trzeba byc zapartym jak MÓŁ - bo inaczej to juz po jednym dniu czlowiek powie ze to jakas lipa - oczywiscie z powodu wlasnego braku wiedzy i nerwow.
HAHAHAHHAhahahhahaaaaaa
cat /etc/plik > plik-do_zapisu
zawartosc /etc/plik zapisuje w plik-do_zapisu
ewentualnie:
cat /etc/plik
to Ci druknie zawartosc na ekranie
Witam. Zainstalowalem stery nvidii i xsy odpalaja tylko po rootem. drugi urzytkownik ktorego uzywam nie odpala xsow.
Tak sobie mysle, ze znam do tego rozwiazanie, bo widze ze nikt niczego konkretnego nie napisal:
# echo "allowed_users=console" >> /etc/X11/Xwrapper.config
albo (a moze przede wszystkim?):
# dpkg-reconfigure x11-common
Polecam to drugie. Dopiero ostatnio wybadalem, ze jest to odpowiedzialne za wygenerowanie pliku
/etc/X11/Xwrapper.config
Strony: 1