Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam
potrzebuje jakiegos softu zeby pokazywal na bierzaca kto ile uzywa upload i download kb /sek
moze byc pokazane ip lub adres mac.
iptraf to fajne narzedzie ale niema tam tego co chce.
najlepiej z lini komend programik
jezeli masz porobione kolejki dla konkretnych uzytkownikow, mozesz wyciagnac z nich parametra rate ktory wskazuje jaki ruch jest na danej kolejce:
tc -s class show devinterfejs | grep odpowiedni_warunek
a co do iptraf to lepiej napisz co potrzebujesz a nie czego nie ma iptraf, bo z tego co napisales to iptraf robi dokladnie to o co ci chodzi
softu ... pokazywal na bierzaca kto ile uzywa upload i download kb /sek
pozdr
tc -s class show devinterfejs | grep odpowiedni_warunek
wstaw przed powyższe
watch -d
i będziesz miał odświeżanie co 2 s
jest w iptraf lan station monitor. po nacisnieciu wybieram karte sieciowa (ta od strony lan) i pokazuje mi kto jest podlaczony i segreguje to po adresie mac. chodzi mi o to zeby bylo pokazane tam z jaka predkoscia ktos sciaga lub wysyla. zeby oprocz danych na temat pakietow byly tam dane odnosnie download i upload kazdego kompa co korzysta aktualnie
no i tak mam wpisalem sobie adresy mac kazdego w mojej sieci
ok moze byc przez www
a masz jakies how to?
ukasz20, torche cie nie rozumiem, przeciez jak odpalisz sobie iptrafa, wybierzesz LAN station monitor -> karta serwera od strony lan , to masz w ladny sposob przedstawion kto i ILE generuje ruchu ( kolumny InRate oraz OutRate ). czy nie o to ci chodzi ??