Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Użytkownik

Witam, mam mały problem z kde. a mianowicie, dodałem sobie do repozytoriów źródła ze stronki backports.org, generalnie fajne źródełka sporo rzeczy tam jest , ale ja nie o tym. Otóz po komendzie apt-get upadte i potem po apt-get upgrade, ukazała mi sie dośc pokaźna liczba programów do zaktualizowania między innymi KDE. wszystko ładnie pięknie sie zaktualizowało z tym ze teraz nie mam możliwości korzystania absolutnie z zadnego zasobu pulpitu poza kilkoma rzeczami. po próbie rozwinięcia menu wyświetl ami tylko mozliwośc przeglądania katalogu domowego i głównego.
Nie ma zadnych dodatkowych pozycji w menu.
Naskrobcie coś jak macie jakies pomysły
THX

Bicycle repairman

Wyloguj się z kde, przejdź na konsolę tty (Ctrl+Alt+2), zaloguj się.
Spróbuj skasować katalog z ustawieniami kde (lub zarchiwizować jeśli masz tam jakieś dane).
mv ~/.kde ~/.kde.bak
i zaloguj się do kde ponownie.
Użytkownik

Dzieki, sprawdze zaraz po powrocie do domu.
Użytkownik

Niestety, problem jest ten sam, pomimo tego że wszystkie ustawienia typu tło czy dodatowe themy z superkaramby zniknęły i widac załadowało defaultowe ustawienia pulpitu to do menu jest ograniczony dostęp?
Czy moze to by problem z uprawnieniami?

Członek DUG

A próbowałeś dist-upgrade? Może Ci wszystkiego nie zaktualizowało i się teraz niektóre pakiety gryzą.

Użytkownik

Dzięki za rade spróbuje tego,
szkoda by mi było instalowac na nowo iXy, więc każda rada sie liczy[/i]
Użytkownik

No i dist-upgrade pomogło,
Dzięki za pomoc :)