Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
Mam taki problem dotyczący wstawiania danych z bazy do pliku PDF.
Uzywam biblioteki mpdf i skryptu który tworzy mi jeden plik PDF z pętli while....kod jak poniżej:
<?php include('mpdf60/mpdf.php'); ob_start(); include_once("Dokument.php"); $htmlbuffer = ob_get_contents(); ob_end_clean(); $mpdf=new mPDF('','', 0, '', 15, 15, 15, 15, 9, 9, 'L'); $mpdf->charset_in='UTF-8'; $zapytanie2 = "SELECT * FROM tabela_test where data_wyst BETWEEN '2023-04-12' AND '2023-04-27' AND imie_nazwisko='Kowalski' ORDER BY id DESC"; $wykonaj2 = mysql_query($zapytanie2); while($wiersz2=mysql_fetch_array ($wykonaj2)) { $data_gen = $wiersz2['data_gen']; $czas_gen = $wiersz2['czas_gen']; $termin = $wiersz2['termin']; $stylesheet = file_get_contents('pliki/css/base1.css'); $mpdf->WriteHTML($stylesheet,1); $mpdf->WriteHTML($htmlbuffer); $mpdf->WriteHTML('<pagebreak>'); } $mpdf->Output("zalacznik/Raport_test.pdf","D"); ?>
i plik się oczywiście tworzy...pętla zostaje wykonana.. Mam tyle stron ile wynika z zapytania mysql w pętli.
Oczywiście w pliku Dokument.php mam treść w htmlu i php ze zmiennymi które powinny wyświetlać dane z bazy według zapytania które działa w powyższej pętli...
ale niestety dane się nie wyświetlają....
np tam gdzie mam Data Generowania: <? echo $data_gen; ?>
nie wyświetla się ta data z bazy....
Wie ktoś może czego tu brakuje?
Pozdrówki
to cudo:
$mpdf->WriteHTML('<pagebreak>');
raczej powinno pójść nie po każdym rekordzie ale po X rekordów. Przelicz ile wierszy wchodzi na stronę a następnie wstaw 'breakpag;a'
Generalnie akcja z Pagebreak jest ok..... oddziela strony jak trzeba :).
Problemem jest to, że nie wrzuca danych z bazy ( z zapytania z Selecta )...
np....Dokument.php zawiera htmla z php...np echo $termin;
i tutaj nic się nie wyświetla...
Sprawdź czy cokolwiek tam masz:
$wykonaj2 = mysql_query($zapytanie2); $ile=mysql_fetch_lengths($wykonaj2); print $ile;
Jeśli tak, to sprawdź czy wyświetli Ci wiersz:
echo mysql_result($result, 2);
Strony: 1