Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć w tym temacie? Są takie programy Wideodownloader i Clipgrab do ściągania i konwersji plików z YT (i nie tylko). Nie ma ich w naszym repo.
Używam rozszerzenia Easy Youtube Video Downloader Express w Firefox, konwertuje w VLC media player.
Ja korzystam z Chrome. Przyznam, że używam VLC już od wielu lat, ale nie wiedziałem, że można w nim konwertować.
************************************************************************************************
Tutaj jest rozwiązanie dla zainteresowanych https://www.how2shout.com/linux/install-clipgrab-on … utube-videos/
Ostatnio edytowany przez Kx_liner (2022-07-29 18:20:29)
yt-dlp plus ffmpeg
ilin napisał(-a):
yt-dlp plus ffmpeg
W zasadzie pośrednio, to on tego używa, bo ten Clipgrab to taka grubawa nakładka na ffmpeg i youtube-dl/yt-dlp z podglądem. Przypomina to smtube, który jest w repozytorium, tylko jego trzeba ustawiać (wpisać samemu) do pobierania, konwersji i ewentualnie strony na których ma to działać. No i lepiej brać nowszą (nie ma problemów z zależnościami od Debiana 11 up), bo do starej trzeba ustawiać yt-dlp (albo robić dowiązanie w Debianie 11).