Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć,
co byście polecili w takim przypadku:
Sieć składająca się z ok. 40 MAC-ów (na Debianach) - do tego jeden głowny serwer.
Idea jest taka, żeby wydawać komendy i np. aktualizować te MAC-i z 1 komputera - jeśli w sieci byłoby tylko 35 z nich - to wtedy komendy pozostałym 5 są wysyłane, gdy tylko pojawią się w sieci - myślałem o postawieniu apache-a, albo użyciu sftp - są może gotowe rozwiązania?
Pozdrawiam
O co biega? ;] Co masz na myśli MAC-i? Zaktualizować MAC-i? Mozesz jaśniej? Adresów MAC sie nie nie aktualizuje, może ci chodzi o komputery Apple Mac, ale aktualizować MAC-i? Może system na nich. Możesz zrobić własne repozytorium synchronizowane z serwerami ftp debiana. Ale czy o to chodzi? Trzeba być wróżką żeby wyczaić. Nie chce mi sie szukać tego linka, ale poszukaj na google artykułu o tym jak zadawać pytania.[/url]
Też zachodzę w głowę o co chodzi koledze :)
Koledze za pewne chodzi o aktualizacje systemu debian na komputerach Mac, wydajac na pierwszym zeby mu sie te 35 sztuk tez w tym czasie aktualizowalo a pozostale jak tylko sie wlacza to tez to zrobią same ;)
To tylko moj taki domysl ;)
maverick44 - dokladnie o to mi chodzi.. o 'makintosze'.. jest może program/skrypt do czegoś takiego?