Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
Po przedostatniej aktualizacji Debiana Testing zniknęła mi przezroczystość panelu i możliwość jej włączenia w ustawieniach wyglądu panelu. Aktualizowałem poleceniem
apt-get dist-upgrade
bo zwykłe upgrade od dłuższego czasu nie chciał zaktualizować kilku pakietów. Później zostało kilka "niepotrzebnych rzeczy" tak wyświetliło mi się w terminalu i żeby użyć polecenia bodajże
apt autoremove
co uczyniłem, no i mam - kiszkę na własne życzenie. Pomożecie mi posprzątać ten bałagan? Jak to naprawić?
Ostatnio edytowany przez vega (2019-09-05 23:17:14)
A sprawdzałeś, czy masz akcelerację?
skullman nie wiem o czym piszesz nawet, napisz jak co sprawdzić i ewentualnie poprawić. W Linuxie jest laikiem.
Przeinstaluj terminal i sprawdź w ustawieniach ten pasek od przezroczystości.
glxinfo | grep direct
nie używam xfce więc nie wiem jak to środowisko działa i z czego korzysta ale osobiście zaczął bym od sprawdzenia, czy z akceleracją 3D jest wszystko OK.
skullman napisał(-a):
Kod:
glxinfo | grep directnie używam xfce więc nie wiem jak to środowisko działa i z czego korzysta ale osobiście zaczął bym od sprawdzenia, czy z akceleracją 3D jest wszystko OK.
direct rendering: Yes GL_ARB_derivative_control, GL_ARB_direct_state_access, GL_ARB_direct_state_access, GL_ARB_draw_buffers,
xfce5 napisał(-a):
Przeinstaluj terminal i sprawdź w ustawieniach ten pasek od przezroczystości.
Dziękuję xfce5 wszystko wróciło do normy
Strony: 1