Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
czesc
jak przejsc z ubuntu na windows bo dlamnie ubuntu jakies jest ogreaniczone ?
Po prostu zainstalować.
nie da sie musialbym cos w biosie pozmianiac ale niewiem co ?
Która wersja Windowsa? 95, 98, Millenium, 2000PRO, XP, Vista, 7, 8 czy 10?
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2019-08-12 11:02:32)
lulek napisał(-a):
nie da sie musialbym cos w biosie pozmianiac ale niewiem co ?
W biosie trzeba zmienić kolejność startowania napędów... Musisz zmienić aby pierwszy napęd
jaki się wczytuje był ustawiony na nośnik z instalatorem windowsa tj. dvd/pendrive
W zasadzie racja, należy jednak pamiętać, że niektóre Windowsy wymagają UEFI SB, a niektóre starsze nie wiedzą, co to jest GPT.
Także pytanie o wersję Windowsa jest kluczowe.
Jest też bootmenu, które można wywołać przy rozruchu i tam wybrać nośnik instalacyjny.
Oprócz informacji na temat wersji Windows, przydałaby się informacja co to za komputer.
Instalujesz Windows tak samo jak Ubuntu, wkładasz płytę instalacyjną przy uruchamianiu komputera, potem postępujesz zgodnie z kreatorem.
Jak miałeś Windows przed instalacją Ubuntu i go skasowałeś a nie masz płyty instalacyjnej to masz problem bo bez płyty nie zrobisz z powrotem Windowsa (instalacją Ubuntu mogłeś uszkodzić partycje odzyskiwania Windows jak ją miałeś).
mam jeszcze dwa dyski myslelem o windowsie jeszcze mam ssd 240gb i 1tb hdd...(windows uzywany jakby co)
w sklepie mi to zrobi za 60zł format partycji szkoda mi kompa rozwalac...
Ostatnio edytowany przez lulek (2019-08-12 16:10:59)