Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hej.
Niecały tydzień temu zrobiłem update systemu. Okazało się potem, że nie chodzi mi baza na MySQL.
Sprawdzam więc:
root@doscniewoli:~# ps -ef | grep mysql root 24553 24474 0 08:00 pts/0 00:00:00 grep mysql root@doscniewoli:~# apt install mysql-server Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Odczyt informacji o stanie... Gotowe mysql-server is already the newest version (5.5.9999+default). 0 aktualizowanych, 0 nowo instalowanych, 0 usuwanych i 2 nieaktualizowanych. root@doscniewoli:~# dpkg --configure mysql-server dpkg: błąd przetwarzania pakietu mysql-server (--configure): pakiet mysql-server jest już zainstalowany i skonfigurowany Wystąpiły błędy podczas przetwarzania: mysql-server root@doscniewoli:~#
Jakieś rady, co zrobić?
Przyznaję, że byłem "nieroztropny" i nie zrobiłem backupu bazy przed updatem systemu. Da się to uratować?
Nie mysql tylko mariadb.
Tym się zainteresuj.
Poza tym jeśli
pakiet mysql-server jest już zainstalowany i skonfigurowany
to się bzdurami nie przejmuj tylko odpal ten serwer standardowo.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2018-12-31 10:09:06)