Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Sieć się powoli rozrasta i miałbym pytanie czy moge coś takiego zrobić ,że user mojej sieci wstukuje przegladarke "wojtek.pl" i przenosi go na apacha na moim serwerze ?
Niewiem czy to mozna nazwać DNS'em ale mam pytanie jak coś takiego zrobić ?
Niestety tak mi sie u usera nie włączy :/
Te wpisy sa widoczne tylko na danym komputerze , musiał bym u kazdego usera podmieniac windowsowe odpowiedniki "/etc/hosts"
Moze ktoś ma pomysł jak takei coś zrobić ?
Ja nie korzystam z Proxy (Squida i podobnych wynalazków) :(
A jakby postawić serwer dns i wpisac w serwerek dhcp jako drugi adres ? :D
Prosze o jakas pomoc - chce to w miare szybko rozwiązać
Jak chcesz sobie postawić DNS'a to czemu nie :P
Wedłuk mnie lepiej to zrobić na squdzie + redirector
Możesz wtedy nie tyle przekierowywać ludzi na inny serwer jak wpiszą wojtek.pl ale nawet pokazywać im www.allegro.pl jak wpiszą www.wp.pl tylko akórat ten przykład niema wogóle sensu :P No ja na pryma aprilis poustawiałem że wszystkie stronki prowadzą do stronki z napisem INTERNET NIEŻYJE .... niewiem czy śmieszne ale napewno odrobine zabawne.
Bawiłem się tym ostatnio, bo qumpel wymyslił taki motyw żeby userzy mogli sobie zażyczyć kotrloe rodzicielską i squid bardzo ładnie w testach wypadł w przyszłym miesiącu jak skończe mu to pisać wprowadzi zobaczymy jak będzie się sprawować w sieci.