Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czy komuś udało się z sukcesem odpalić netflixa na Operze? Próbowałem wielu sposobów, ale mimo to dalej mu nie pasowało coś..
Jeśli ktoś zna sprawdzony sposób, błagam o podzielenie się ;) z chęcią zamienię chrome'a na Operę ;)
Powodzenia, mi się nie udało. Możesz zostać przy Operze a netflixa odpalać przez stworzony aktywator do chroma (bez dekoracji i w oknie z ustawionym rozmiarem - wygląda toto jak natywna aplikacja)
Najdalej udało mi się odpalić, że wyskakuje błąd z zaleceniem bym korzystał z oficjalnej przeglądarki chrome ;p
O jakim aktywatorze mówisz? jakieś rozszerzenie czy skrót seamless ?
Aktywator w prostym sensie tj. skrót na pulpicie, pasku itp.
np do chromium można dodać opcję:
--app=URL Runs URL in "app mode": with no browser toolbars.
Ostatnio edytowany przez jacekz (2017-08-09 10:26:03)
Hmm.. interesting ;) dzięki za pomysł, spróbuję jak to działa po pracy. I czy hula z chromecastem. Ale póki co jeszcze będę walczył by działał natywnie z Operą ;)
Na klonie, w
/usr/lib/x86_64-linux-gnu/opera/resources/widevine_config.json
było takie coś
[
{
"preload" : "/opt/google/chrome/libwidevinecdm.so",
"plugin" : "/opt/google/chrome/libwidevinecdmadapter.so"
},
{
"preload" : "/opt/google/chrome-beta/libwidevinecdm.so",
"plugin" : "/opt/google/chrome-beta/libwidevinecdmadapter.so"
},
{
"preload" : "/opt/google/chrome-unstable/libwidevinecdm.so",
"plugin" : "/opt/google/chrome-unstable/libwidevinecdmadapter.so"
}
]
Pewnie stąd problem z odtwarzaniem na Operze treści zabezpieczonych DRM.
DRM załatwiłem, kopiując odpowiednie .so z instalacji chrome. Problem był w poprawnym rozpoznawaniu przeglądarki jako Chrome (próbowałem różnych user-agent stringów)
Najnowsza Opera 47.0.2631.55, .so drma przekopiowane z Chrome'a, zainstalowany user-agent switcher i użyty string:
Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/60.0.3112.90 Safari/537.36
i działa! :)