Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam :D, tak w ogóle jestem tu nowy deczko zielony itd. wiec mam pytanie pewnie śmieszne ale każdy ma jakieś ;). Mam Sarge i SB live 5.1 i proboje pod tym odpalić regulacje basów i sopranów w mixerze. Wcześniej znaczy sie zrobiłem to w jakis smerfastyczny sposob ale niestety teraz probowałem go ponownie i nic mi nie wychodzi. Wiec mam prośbe by mnie ktos uświadomił jak mam odpalic by w kMix'ie sprawić by wyświetlały mi sie sowaki od nich bo narazie to tylko jest volume i master :/
alsamixer
No dobra posłużyłem sie apt-cache search by wyszukać, a potem wyskoczylo mi alsamixergui i jakies pod GNOME. Zainstalowałem te pierwsze potem wywoływałem to komendą alsamixer i nic. Hilfe ;) bo w depresyje popadne a jeszcze przed chwila wywaliłem całego debiana i przy okazji xp :D
apt-get install alsa-base alsa-utils
potem polecenie alsaconf
i jak rumi napisał alsamixer
Dobra dzięki wielgachne!!! :D Zrobiłem zainstalowałem sterowniki alsa-driver-0.9.8 i dopiero odpaliło sie to wszytko :].
Ja znow pomarudze mam pytanie jak wyregulowac mozna basy i soprany gdy odtwarzam płyte audio? Bo regulacja mi działa ale tylko i wyłacznie przy sluchaniu mp3 i innych takich. A gdy sobie zapuszcze audio z CD to dźwiek dudni jak garze i ta regulacja na to niedziała:/