Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zainstalowałem na Raspbianie wifite z oficjalnego repozytorium, uruchomiłem, i ciągle wyświetla enabling monitor mode on wlan0... done i tak ciągle. Znalazłem na jakimś forum informację, że trzeba odłączyć się od sieci i zamknąć procesy korzystające z karty, żeby dało się przełączyć kartę w monitor mode, ale jak odłączę się od sieci lub zamknę wpa_supplicant to wifite wyświetla, że nie mam żadnej karty wifi.
Karta podłączona do sieci:
pi@raspberrypi:~ $ sudo airmon-ng Interface Chipset Driver wlan0 Unknown rtl8192cu
pi@raspberrypi:~ $ sudo airmon-ng check Found 4 processes that could cause trouble. If airodump-ng, aireplay-ng or airtun-ng stops working after a short period of time, you may want to kill (some of) them! PID Name 407 avahi-daemon 439 avahi-daemon 442 dhcpcd 483 wpa_supplicant Process with PID 483 (wpa_supplicant) is running on interface wlan0
Odłączony od sieci lub zamknięty wpa_supplicant:
pi@raspberrypi:~ $ sudo airmon-ng Interface Chipset Driver
Karta: http://botland.com.pl/karty-wifi-usb/4561-karta-sie … berry-pi.html