Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam
Mam pewien problem jak w temacie, mianowicie przydał by mi się dolny pasek zadań.
Siedzę na Linuksie parę lat, zaczynałem od małego flirtu właśnie z Debianem ale z przyczyn rodzinnych postawiłem Ubuntu
i tak prawie 8 lat siedziałem na nim.
Kilka dni temu postawiłem Debiana i już tak zostanie, rodzinka się przyzwyczai, o zgrozo stwierdziłem iż cofnąłem się w rozwoju :) .
Brakuje mi tego dolnego paska zadań na którym bym widział pootwierane programy.
OS Debian 8.2, środowisko Gnome3, architektura 64.
Jeżeli ktoś może mi pomóc w tym temacie będę wdzięczny.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Lord_Vader (2016-04-21 19:24:54)
wywal gnome 3 i zainstaluj mate, xfce albo innego cynamona (bo rozumiem że kde nie chcesz - trż bym nie chciał). w ostateczności lxde...
Są rozszerzenia do gnome, na pewno jest takie dodające dolny pasek, bo widziałem.
Nie dam rady teraz znaleźć bo na telefonie siedzę.
Ostatnio edytowany przez Hepita (2016-01-08 14:59:10)
Gnome 3 ma zupełnie inną filozofię działania, zamiast paska z uruchomionymi aplikacjami jest podgląd na całym pulpicie w formie miniatur. Odpowiada za nie klawisz super i najechanie w lewy górny róg ekranu kursorem - sam akurat mam przypisane akcje pulpitu do dodatkowych klawiszy na myszce, zdecydowanie lepsze rozwiązanie aniżeli machanie kursorem raz w jedną raz drugą stronę.
Dzięki za podpowiedzi.
Kde nie wchodziło w rachubę, xfce miałem przez chwilę, jakiś mi nie podeszło, podobnie było z Unity na Ubuntu, doinstalowałem mate i po restarcie przypomniało mi się że istnieje takie kółko zębate czyli trybik do zmiany środowiska i wreszcie ZATRYBIŁEM że mam Gnome classic, to o co właśnie mi chodziło :lol: .
Widzicie jak to się można cofnąć w rozwoju po Ubuntu.
Dzięki za zainteresowanie postem i sory za zawracanie czterech liter.
Post do zamknięcia.
Ostatnio edytowany przez Lord_Vader (2016-01-09 18:15:03)
Strony: 1