Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2015-11-19 21:47:11

Marsjanin - Użytkownik

Marsjanin
Użytkownik
Serwis

[solved] Brak imiennych linków startowych Google w Chromium

Witajcie.

Mam konto na Google, używam też na Debianie Chromium. Jak dotąd ekran startowy przedstawiał 8 miniaturek często odwiedzanych witryn, oraz w prawym, górnym rogu zestaw linków znany ze strony google.com / google.pl, zawierający nasz nick, linki do GMaila i wyszukiwania grafiki, ikonę 9 kropek (rozwijane aplikacje Google), ikonę dzwonka (powiadomienia G+) i awatar.

Komputer pracował przez pewien czas (jakieś dwa dni) połączony z BARDZO wolnym internetem (8+8 kbps, Play Online po limicie danych, za routerem). Strony się nie ładowały (pingi po 60-90 sekund (nie ms)), ale otwierałem Chromium by konfigurować router itp. oraz sprawdzałem co jakiś czas, czy internet nie przyspieszył. Łączyłem się też sporadycznie za pomocą telefonu, który działał już przyzwoicie szybko ale niestety często zrywał połączenie.

Efektem tego… ze strony startowej znikła grupka linków Google. Po wpisaniu adresu Google na stronie linki są. Wylogowanie się i zalogowanie do Google nic nie dało. Czy ktoś już coś takiego widział?

Ostatnio edytowany przez Marsjanin (2015-11-20 12:32:38)

--
Pozdrawiam,    Debian 8.2 amd64    Lenovo ThinkPad X61s
Marsjanin         MATE                      Intel, wszędzie Intel

#2  2015-11-20 12:32:09

Marsjanin - Użytkownik

Marsjanin
Użytkownik
Serwis

Re: [solved] Brak imiennych linków startowych Google w Chromium

Cóż.
Długo mieszałem (restarty przeglądarki, modemu) zanim napisałem posta.
Tymczasem Chromium żyje własnym życiem. Dziś od rana ikonki wróciły, same.

--
Pozdrawiam,    Debian 8.2 amd64    Lenovo ThinkPad X61s
Marsjanin         MATE                      Intel, wszędzie Intel

Stopka forum