Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2006-03-08 17:38:40

synchro - Członek DUG

synchro
Członek DUG

mplayerplug-in-3.21 problem

Ściągnąłem i skompilowałem sobie mplayerplug-in w wersji jak w temacie i jest jakby trochę niedorobiona.
Po pierwsze czasami przez tę wtyczkę wywala mi przeglądarkę (kiedyś miałem inną wersję i też wywalało), i dwa - nie ma przycisków.
Interesuje mnie jak można poprawić działanie wtyczki. W przypadku "dwa" na stronie http://mplayerplug-in.sourceforge.net/faq-pl.php jest napisane co następuje:

Nie działają przyciski i menu w mplayerplug-in na Debianie
Pakiet mozilla-mplayer z Debiana nie ma wielu z funkcji mplayerplug-in'a wkompilowanych. Opiekun pakietu zdecydował nie używać GTK2. Rekompilacja pluginu z pakietami libgtk2-dev libXpm-dev oraz pozostałymi niezbędnymi daje w efekcie wtyczkę znacznie lepiej działającą. Zostało to przetestowane na Ubuntu i Linspire. Począwszy od wersji 3.01 pakiet Debiana jest budowany z obsługą GTK2.

Jest jeszcze trzy - wtyka zacina się.
Czy macie podobny problem i czy da się jakoś to rozwiązać? Ewentualnie co możecie poradzić, tzn. którą wersję władować, z paczek, czy ze źródeł samemu kompilować, etc?  Wszelkie sugestie mile widziane, chętnie również poczytam opinie na temat mplayerplug-in, tj. jak ona działa u Was.
Aha. Używam mozilla-suite w wersji 1.7.12.

#2  2006-03-08 18:04:30

kamikaze - Administrator

kamikaze
Administrator

Re: mplayerplug-in-3.21 problem

Ja sobie zainstalowałem ją z paczki. W Etch jest najnowsza wersja, którą kompilowałeś i nawet działa ;] Polecam Etcha.

Stopka forum