Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam serdecznie.
Korzystam z Chromium. Niestety nie mogę doprowadzić do tego, by przeglądarka odpalała filmy z divx web player. Firefox radzi sobie z tym bez problemu, jednak ja nie lubię tej przeglądarki. Prosiłbym o pomoc. Zależy mi na tym by filmy były odtwarzane w przeglądarce, nie za pomocą innego programu. Ewentualnie jeżeli nie ma takiej możliwości to żeby była możliwość po kliknięciu w film odtworzenie tego w zewnętrznej aplikacji.
Pozdrawiam.
Strona testowa gdzie jest wykorzystywany DivX Web Player.
http://bf2clandesfourbes.free.fr/samples/groupe1/tour.html
Na stronie, której sznurek wkleiłeś, u mnie film otworzyła wtyczka VLC do Firefoxa.
Konkretnie ta paczuszka ją dostarcza w systemie Gentoo:
media-plugins/npapi-vlc
Chromium obsługuje tylko wtyczki w formacje ppapi, dlatego masz w nim najnowszego flashplayera, ale za to nie masz w nim ani Javy, ani wtyczek multimedialnych typu Vlc czy Totem, ani wtyczki Pipelight.
Także radziłbym się przeprosić z Firefoxem, i najwyżej dopasował go wtyczkami tak, żeby był możliwy do zaakceptowana.
Wtyczek ma chyba ze 4 tysiące, także jest to jak najbardziej wykonalne.
Względnie stara Opera 12.x jeszcze też obsługuje wtyczki w formacie NPAPI.
Ta wersja Opery:
www-client/opera-developer-27.0.1689.22
też na filmie napisała, ze wtyczka nie jest obsługiwana.
Względnie możesz poczekać jakąś ilość czasu, aż jakiś dobry człowiek napisze wtyczkę ppapi-vlc:
https://forum.videolan.org/viewtopic.php?t=119560
W każdym razie dotychczas takowej na oczy nie widziałem.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2015-03-05 18:07:23)
No to bez sensu. Pomimo mnogości wtyczek i dodatków nie jestem fanem Firefoxa i nie chce z niego korzystać. Aplikacja się często zacina na moim sprzęcie i dotyczy to nie tylko Linuxa. Bardzo lubię Operę i Chromium.
Dziękuję za odpowiedź.