Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam
Czy ktoś ma jakiekolwiek doświadczenie w przerabianiu modułów matlaba na nie wiem jak to się poprawnie nazywa bloki? simulinka? Mniej więcej chodzi o to aby utworzy rzecz, która da identyczny efekt jak moduł matlaba ale w symulinku.
Cokolwiek użytecznego od czego można zacząć będzie pomocne. Moze poza odnośnikiem do głównej strony google ;-)
1704
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:12:43)
Właśnie wszystko to ładnie brzmi na papierku lub na rzutniku u profesora, który nic nie zrobił tylko pokazywał te same slajdy przez całe życie ale w tym przypadku chodzi o to, że mam przerobić skrypt matlaba na simulinka który będzie sterował prawdziwą maszyna więc potrzebuję czegoś więcej niż niesamowicie wyglądających równań, które może i działają ale stawiam 5 złoty że jest garstka ludzi na świecie, która wie jak to działa i potrafi to praktycznie wykorzystać.
Jest tutaj ktoś z tego grona? ;-)
Jakieś książki, tutoriale które pokazują jak te równania przenieść do rzeczywistości?
nie wiem czy dokładne o to ci chodzi ale w podstawach teori sterowania Tadeusza Kaczorka jest coś na temat matlaba i układów dynamicznych
Ostatnio edytowany przez copowieryba (2015-03-05 11:04:46)
Czyli cała procedura w gruncie rzeczy ogranicza się mniej więcej do tego co ten gość demonstruje na tym filmie tak?
https://www.youtube.com/watch?v=XfG9fO4bcNk
To takie pytanko na początek bo otwierając tą podaną przez Ciebie stronę to na niej jest kolejne kilka linków do różnych procedur, które na razie jakoś trudno mi połączyć w jedną całość więc wrócę z następnymi pytaniami.
edit
Są jakieś książki, które opisują jak połączyć to wszystko w działającą całość itd a nie tylko opisujące równani matematyczne?
Ostatnio edytowany przez HAL9000 (2015-03-08 09:47:13)
Strony: 1