Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Po instalacji rage gdy chcę grę odpalić wyrzuca problem z tytułu tematu "SetPixelFormat failed"
Zamieszczam też dłuższy log, dodam że korzystam z wine development a mój system to jessie amd64:
------- Initializing renderSystem -------- Initializing OpenGL subsystem ...registered window class ...registered fake window class Couldn't find proc address for: wglGetExtensionsStringARB X..WGL_EXT_swap_control not found Couldn't find proc address for: wglSwapIntervalEXT X..WGL_EXT_swap_control_tear not found Couldn't find proc address for: wglGetPixelFormatAttribivARB Couldn't find proc address for: wglGetPixelFormatAttribfvARB Couldn't find proc address for: wglChoosePixelFormatARB Rage.exe @ 0x0067f3fc( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) Rage.exe @ 0x00699ad4( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) Rage.exe @ 0x00699c4c( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) Rage.exe @ 0x00699cec( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) Rage.exe @ 0x0057e806( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) Rage.exe @ 0x0057ee6d( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) Rage.exe @ 0x005edeeb( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) user32.dll @ 0x7fd5910a( ) + bytes () : WINPROC_wrapper( ) user32.dll @ 0x7fd5977a( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) user32.dll @ 0x7fd5bcb9( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) user32.dll @ 0x7fd1f230( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) user32.dll @ 0x7fd2653c( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) user32.dll @ 0x7fd289b4( ) + bytes () : SendMessageA( ) user32.dll @ 0x7fd507a0( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) user32.dll @ 0x7fd49d91( ) + bytes () : CreateWindowExA( ) Rage.exe @ 0x00581499( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) Rage.exe @ 0x00581dac( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) Rage.exe @ 0x0055cb36( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) Rage.exe @ 0x005e0af0( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) Rage.exe @ 0x00bbb92c( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) KERNEL32.dll @ 0x7b85b9ec( ) + bytes () : call_process_entry( ) KERNEL32.dll @ 0x7b85c9fa( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) ntdll.dll @ 0x7bc7b220( ) + bytes () : call_thread_func_wrapper( ) ntdll.dll @ 0x7bc7df7f( ) + bytes () : ** UNKNOWN **( ** FUNC_PARAM_ERROR ** ) ntdll.dll @ 0x7bc7b1fe( ) + bytes () : RtlRaiseException( ) ntdll.dll @ 0x7bc50507( ) + bytes () : call_dll_entry_point( ) ERROR: SetPixelFormat failed Dumped console text to C:\users\.\Saved Games\id Software\Rage\base\ErrorLog_28-02-2015__21-55.txt. idRenderSystem::Shutdown() Shutting down OpenGL subsystem ...releasing DC ...destroying window *************************** SetPixelFormat failed ***************************
Przy ostatniej instalacji rage nie miałem takiego problemu to jestem zdziwiony i nie wiem co robić, liczę na pomoc, pozdrawiam :)