Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
instaluje sterowniki nvidi według tego artykułu http://debian.one.pl/index.php?url=15
Robie wszytko tak jak jest tam napisane ale po reboocie nie uruchamiaja mi sie Xy.
Zawartosc XFree86.0.log
(II) Setting vga for screen 0. (II) Loading sub module "vgahw" (II) LoadModule: "vgahw" (II) Loading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a (II) Module vgahw: vendor="The XFree86 Project" compiled for 4.1.0.1, module version = 0.1.0 ABI class: XFree86 Video Driver, version 0.4 (**) NVIDIA(0): Depth 16, (--) framebuffer bpp 16 (==) NVIDIA(0): RGB weight 565 (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0) (--) NVIDIA(0): Linear framebuffer at 0xD4000000 (--) NVIDIA(0): MMIO registers at 0xD6000000 (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVdriver kernel module! (EE) NVIDIA(0): *** Aborting *** (II) UnloadModule: "nvidia" (II) UnloadModule: "vgahw" (II) Unloading /usr/X11R6/lib/modules/libvgahw.a (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration. Fatal server error: no screens found
Hejka
Ja mam podobne problemy. Ponad miesiac temu, jak instalowalem Sarge'a, pakiety do nvidii instalowaly mi sie bez problemu. A jak instalowalem Sarge kilka dni temu, to mam unresolved symbols in nvidia.o. Tak wiec developerzy coś pochrzanili. Proponuje zainstalowac drivery nvidii orginalne, ze strony www.nvidia.com. Chodza, i poki co nie ma sie co bawić w instalowanie pakietów debiana z nvidia, bo nawet jak zacznie znowu cos dzialac, to nie wiadomo, kiedy znowu przestanie. ;)
a ja dochodze do tego momentu
howks:/# apt-get install nvidia-glx-src nvidia-kernel-src Po zainstalowaniu zaczynamy kompilacje : nvidia-kernel-src howks:/# cd /usr/src howks:/usr/src# tar -zxf nvidia-kernel-src.tar.gz
i nic sie nei rozpakowuje czy instaluje
cd linux
już sobie odpuszczam bo nei mam tam takiego katalogu :]
Najprawdopodobniej nie masz zaldowanego modulu do nvidi swiadczy o tym ten error
(EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVdriver kernel module! (EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***
sciagni sterowniki ze strony nvidi
musisz przekompilowac kernela
i uruchomic na nowym jajku system nastpenie uruchomic binarke sciagnieta ze strony nvidi dalej instalator poprowadzi cie za raczke
musisz przekompilowac kernela
i uruchomic na nowym jajku system nastpenie uruchomic binarke sciagnieta ze strony nvidi dalej instalator poprowadzi cie za raczke
... to ja już wole kupić nową karte
jak nei trudne jak by nei było trudne to bym zrobił a tak piach coprawda prz prubie kompilacji używałem przewodnika nei do tej wersji jojka ale to powinno grać tak czy owak a tak error x2 :( jakie to jojko mam zainstalować ?? które najlepsze ?