Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chciałem przeglądać swoja sieć przez smbc ale coś nie trybi, jak uruchamiam otwiea sie normalnie zaczyna odliczać "Próba odczytania listy grup" od 5, kiedy osiagnie zero wyłącza się i wywala mi taki komunikat:
xdsl-9757:/home/bocian# smbc Nie moge otworzyc pliku konfiguracyjnego: /root/.smbc/smbcrc Dużo funkcji i parametrów możesz ustawić w tym konfiguracyjnym pliku. Przykładowy plik smbrc możesz znaleść w katalogu `docs`. Twój terminal nie może zmieniać zdefiniowanych kolorów. Wszystkie definicje kolorów z ~/.smbc/smbcrc zostały zignorowane. ********************************************************** Proszę wysyłaj raporty z błędami do smbc@airm.net **********************************************************
Wie ktoś może jak sobie z tym poradzić ?
Wydaje mi sieże do smbc tzreba miećdoinstalowane smbfs
Usunąłem i zainstalowałem ponownie smbc i działa, ale nadal pluje się o smbcrc, mógłby ktoś tutaj wklejić tutaj przykładowy konfig.