Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam ponownie. Z dźwiękiem generalnie nie mam problemów ale chciałem ostatnio puścić sobie parę filmów po hdmi i zonk. W ciągu ostatnich tygodni robiłem kilka podejść ... dalej lipa, za cienki jestem i wujek google mi nie pomógł. Nie jestem w stanie puścić dźwięku po hdmi na telewizor (obraz jest i wszystko gra). Mieszałem trochę w ustawieniach alsy i pulsaudio także jeżeli coś będzie nie halo to proszę nie bijcie.
http://www.alsa-project.org/db/?f=1d5f9f9e2e6eed07c … e44150a2ef90c
dodatkowo dodam to co mi wywala kiedy próbuje puścić dźwięk po hdmi:
root@kasia:/home/kasia# aplay -D plug:hdmi0 /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav No protocol specified xcb_connection_has_error() zwróciło wartość "true" Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono root@kasia:/home/kasia# aplay -D plug:hdmi1 /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav No protocol specified xcb_connection_has_error() zwróciło wartość "true" Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono root@kasia:/home/kasia# aplay -D plug:hdmi2 /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav No protocol specified xcb_connection_has_error() zwróciło wartość "true" Playing WAVE '/usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 48000 Hz, Mono
EDIT
Kod poniżej musiałem usunąć ponieważ wysypywał się VLC oraz FF:
!!System wide config file (/etc/asound.conf) pcm.analog { type hw card 1 device 0 } pcm.hdmi0 { type hw card 0 device 3 } pcm.hdmi1 { type hw card 0 device 7 } pcm.hdmi2 { type hw card 0 device 8 } pcm.!default { type plug slave.pcm "hdmi1" }
Ostatnio edytowany przez Bitels (2014-06-14 16:23:44)