Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam!
Zawsze gdy włączam jakąś aplikacje z GUI to występuje przy niej opóźnienie rzędu ≥2s. Tylko programy w konsoli nie mają tego opóźnienia. Czy da się to jakoś naprawić? A i jeszcze zapomniałem napisać: problem występował u mnie i na jessie i na wheezy. Aktualnie mam Debian Jessie.
Ostatnio edytowany przez TDK8GB (2014-05-05 18:59:53)
hehehe to zakup sobie dysk ssd, więcej ramów lepszy proc i komp od razu przyspieszy albo porządnie skonfiguruj swojego debiana może coś tam spartaczyłeś i system zamula, zmień środowisko na lżejsze;) 2s SIC! bez jaj...
Ostatnio edytowany przez menel (2014-05-05 17:53:53)
Informacja o środowisku prawdopodobnie jest dość istotna.
Xfce
Moglbys to wpisac na stale pod kreska w Profil. A co do opoznien to jak mowi menel
darius napisał(-a):
Moglbys to wpisac na stale pod kreska w Profil. A co do opoznien to jak mowi menel
Akurat będę za nie długo zmieniał system na Gentoo(nigdy z tego nie korzystałem) i jeszcze potem zainstaluje n innych dystrybucji więc nie widzę sensu wpisywania w profil.
Ostatnio edytowany przez TDK8GB (2014-05-05 18:29:20)
Ludzie zadający głupie pytania i trollujący wśród użytkowników Gentoo ginęli w nieznanych okoliczność, więc lepiej uważaj.
Nawet w Kanadzie :lol:
mati75 napisał(-a):
Ludzie zadający głupie pytania i trollujący wśród użytkowników Gentoo ginęli w nieznanych okoliczność, więc lepiej uważaj.
[offtop]Tak mi dopomórz Bóg[/ofttop]
ja tu mam poważny problem i nie trolujcie mi tu
Ostatnio edytowany przez TDK8GB (2014-05-05 18:55:20)
mati75 napisał(-a):
Przesada, jeszcze żyję.
Na Gentoo Forums też jest kilku artystów, kiedyś jeden np tak fajnie skonfigurował system i Xfce4, że do niczego nie miał uprawnień,
i kombinacje już sięgały haseł "nie masz tam czasem Selinuxa włączonego?", "kombinowałeś coś z Grsecurity?".
Sznurek:
https://forums.gentoo.org/viewtopic-t-908804.html
Do dzisiaj nie wiadomo, co to było w tym systemie, mrówki, czy krasnoludki, ale Autor wątku chyba jeszcze żyje. :D
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-05-05 19:05:32)
Z debianem masz problemy i to z prostymi rzeczami, a tam nie za bardzo sobie poradzisz bo jest trudniej :) . I trzeba samemu dochodzić do rozwiązań, a nie co chwile o piedroły pytać na forum. No ale spróbuj.
proponuje założyć oddzielny wątek smuty i farmazony TDK
będziesz mógł tam pisać że idziesz właśnie spać itp.
@down
to bym zobaczył jakie usługi startują, potem htop żeby popatrzyć co jeszcze siedzi i zajmuje
ewentalnie dopiero potem jakiś szybki dysk lub co innego
Ostatnio edytowany przez garrick (2014-05-05 20:10:52)
Ale trzymajmy się pierwotnego tematu. Jak ktoś nie wie czy winą jest zła konfiguracja systemu, środowiska lub jeszcze coś innego, to niech się powstrzyma.
Strony: 1