Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam wszystkich mam pytanie czy jest moze jakis xorg.cof dla sis mirage 3 dla debiana prosze o info
HA-HA-HA. Nie mogłem powstrzymać śmiechu jak zobaczyłem tytuł. Miałem kiedyś grata z tą "kartą graficzną".
Ogólnie mówiąc, skompiluj https://gitorious.org/xf86-video-sis671/sis-671-fix Tylko Wheezy będzie działał z tym syfem (Xorg musi być <= 1.12).
W sekcji Device w xorg.conf ma być Driver "sisimedia". Zresztą poszukaj na necie "sis671 linux driver" pomiędzy obelgami są nawet jakieś tutoriale :-P
Ostatnio edytowany przez Kaleson (2014-03-23 17:53:56)
A dlaczeo, cos nie dziala ?
~$ aptitude search xserver-xorg-video-sis
Moze sie myle, ale xorg.conf jest niepotrzebny.
~$ aptitude versions xserver-xorg-video-sis
Na sterowniku sis nie działa, można ewentualnie na vesie spróbować, ale rozdzielczości większej jak 800x600 nie wyciągnie. Wieczorem podrzucę swój xorg.conf.
Mam takie cudo:
01:00.0 VGA compatible controller: Silicon Integrated Systems [SiS] 661/741/760 PCI/AGP or 662/761Gx PCIE VGA Display Adapter
i taki xorg.conf:
Section "Device" Identifier "Device0" Driver "vesa" EndSection
Xserver w ogóle nie jest odpalany, wszystko co ma chodzić chodzi na framebufferze.