Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam, zrobiłem sobie aktualizację do testinga i wszystko hula, robiłem według tego poradnika : http://www.debian.pl/entries/254-Migracja-Wheezy-Je … sources-list.
Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, czy przy takiej aktualizacji instalują się jakieś dodatkowe pakiety typu "recommends" albo "suggested"? A jeśli tak to czy nic by się nie stało gdybym przed przejściem na testing ustawił w apt.conf:
APT::Install-Recommends "false"; APT::Install-Suggests "false";
Na chłopski rozum to nie powinny się instalować jakieś niepotrzebne pakiety tylko aktualizować te istniejące ale...wolę zapytać ;)
Czasem podczas aktualizacji konieczne jest doinstalowanie nowych pakietów w ramach zależności, czy te nowe pakiety zostaną zainstalowane wraz z pakietami polecanymi lub sugerowanymi zależy od ustawień APT-a. Domyślnie polecane są instalowane automatycznie, natomiast sugerowane nie.
Strony: 1