Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Szanowni Państwo,
piszę do Was z drobiazgiem. Ristretto nie kasuje plików z partycji NTFS.
Wyświetla się następujący komunikat:
Wystąpił błąd podczas przenoszenia obrazu „......jpeg” do kosza.
Nie można odnaleźć lub utworzyć katalogu kosza
Thunar robi to bez problemu.
Z góry pięknie dziękuję za pomoc! To niby drobiazg, ale dokuczliwy.
proponuję przeglądarkę o wiele lepszą i sam ją używam pod xfce /geequie
http://screenshots.debian.net/package/geeqie
Co do tgo twojego proglemu pokaż
[yampress@debian ~]$ [b]dpkg -l |grep gvfs[/b] ii gvfs:amd64 1.16.3-2 amd64 userspace virtual filesystem - GIO module ii gvfs-backends 1.16.3-2 amd64 userspace virtual filesystem - backends ii gvfs-common 1.16.3-2 all userspace virtual filesystem - common data files ii gvfs-daemons 1.16.3-2 amd64 userspace virtual filesystem - servers ii gvfs-libs:amd64 1.16.3-2 amd64 userspace virtual filesystem - private libraries [yampress@debian ~]$
Jak instalowałeś system?
base + swój wybór pakietów?
Ostatnio edytowany przez Yampress (2014-02-10 18:18:38)
Przeglądarkę zaraz przetestuję :)
ii gvfs:amd64 1.16.3-2 amd64 userspace virtual filesystem - GIO module ii gvfs-backends 1.16.3-2 amd64 userspace virtual filesystem - backends ii gvfs-common 1.16.3-2 all userspace virtual filesystem - common data files ii gvfs-daemons 1.16.3-2 amd64 userspace virtual filesystem - servers ii gvfs-libs:amd64 1.16.3-2 amd64 userspace virtual filesystem - private libraries
Najpierw zainstalowałem gołe Wheezy i zaktualizowałem do Sida, potem doinstalowałem środowisko graficzne (w podstawowej wersji) i kolejne potrzebne pakiety.
Dodam jeszcze, że na odpowiednim dysku utworzyłem katalog .Trash-1000.
Ostatnio edytowany przez Hifi (2014-02-10 18:49:22)