Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć!
Mam do dyspozycji 2 VPS na homecloudzie. Jeden jest mój, drugi klienta. W systemach, poza konfiguracją apache nie było grzebane.
Na mój (SERWER1) wydelegowana została domena DOMENA1, działa na niej strona internetowa i utworzone są skrzynki pocztowe.
Na serwer klienta (SERWER2) wydelegowana została DOMENA2 i j.w. działa na niej strona i utworzone są skrzynki.
Z kont pocztowych klienta, czyli z SERWER2 i DOMENA2 mogę wysyłać maile wszędzie i nie zauważyłam problemów.
Jeżeli próbuję jednak wysłać maila z mojego serwera (SERWER1/DOMENA1) na serwer klienta (SERWER2/DOMENA2) dostaję zwrotkę z mojego serwera o treści:
<adres@DOMENA1>: Host or domain name not found. Name service error for
name=DOMENA2 type=AAAA: Host not found
Dodam, że do klienta bez problemu dochodzą maile z o2.pl, gmail.com, nazwa.pl, czy bramek.
Czy to problem po stronie konfiguracji mojego serwera (ew. domeny), czy u klienta? Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Przepraszam za brak znajomości technicznego słownictwa, ale mam nadzieję, że zrozumiecie mój bełkot. Walczę z tym już kilka dni i efektów brak.
Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Pozdrawiam!