Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Drugą sprawą jest to, że skype widzi tylko pulseaudio jako urządzenia dźwiękowe i nic tam nie słychać : /
Czyli nie masz dźwięku w Skype?
Fervi
tak, próbowałem usuwać pulseaudio ale wtedy xfce pokazywało mi że nie wykryło sprzętu audio
W tym wątku masz wszystkie informacje jakie ci potrzebne.
Skorzystaj z nich.
Dziś nie chce mi się już znów od nowa cie za język ciągnąć.
Xfce4 znakomicie obywa sie bez pulseaudio tylko trzeba wywalić ten mixer xfce4 a zastąpić go pakietem volumeicon-alsa.
ilin napisał(-a):
W tym wątku masz wszystkie informacje jakie ci potrzebne.
Skorzystaj z nich.
Dziś nie chce mi się już znów od nowa cie za język ciągnąć.
Xfce4 znakomicie obywa sie bez pulseaudio tylko trzeba wywalić ten mixer xfce4 a zastąpić go pakietem volumeicon-alsa.
Ok, dzięki. Zaraz się za to wezmę.
averatec napisał(-a):
tak, próbowałem usuwać pulseaudio ale wtedy xfce pokazywało mi że nie wykryło sprzętu audio
Zauważyłem, że jeśli będziesz bawił się dźwiękiem w Pidgin (tzn. wyślesz wiadomość) to w pewnym momencie się pojawi zniekształcony, czasem pełny (nie bardzo wiem czemu, ale działa)
Przejście na Alsa rozwiązuje problem
Fervi
Ostatnio edytowany przez fervi (2013-10-26 21:43:20)
brakowało mi pakietu gstreamer0.10-alsa, teraz wszystko śmiga, jeszcze raz dzięki wszystkim
Ostatnio edytowany przez averatec (2013-10-26 22:13:45)