Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

Witam
czy da sie skonfigurować evolution lub kmail tak żeby dwie osoby (dwa różne konta - moje i żony) obsługiwał.
póki co jedno z nas ma w kmail drugie w evolution ale jest to rozwiązanie tymczasowe. bo jak trzecia osoba dojdzie to nie uśmiecha mi sie instalować kolejnego klienta poczty. a że p2p i torrenty chodzą nieustanie wiec odpada twożenie nowego profilu i wylogowywanie,czy przełącznie pulpitu tylko poto żeby sprawdzać poczte.
w outlooku było cos takiego jak przełącz tożsamość czy w evolution czy kmail
da się cos takiego zrobic???
podobnie się ma rzecz z kadu.
pozdrawiam

Ojciec Założyciel
Mozilla-thunderbird ma tożsamości. Jest bardzo podobna do Outloka, na dokładkę ma filtr antyspamowy

Członek DUG

dzięki pobawie sie nim.

Bicycle repairman

Członek DUG

tzn. ????

Bicycle repairman

Obsluga tożsamości w kliencie poczty umożliwia skofigurowanie jednego konta w programie dla więcej niż jednej osoby, bądź też nazwiska, ksywki, w zależności od potrzeb.

Członek DUG

tak tylko jest problem bo ja mam 3 konta osobiste -prywatne,na uczelni dla studentów do kontaktów z nimi, i z zakładu pracy. jak jeszcze dołącze do tego moją żonę tzn jej konto to już bedzie jeden wielki śmietnik. a przecież ściaga maile do jednego folderu z tych wszystkich kont.

Bicycle repairman

Thunderbird ma coś takiego jak profile, w sam raz jak dla Ciebie. :)

Członek DUG

Dzięki.