Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Ja bym czasowo przeniósł fbdev-blacklist.conf i radeon-kms.conf w inne miejsce i uruchomił ponownie komputer. Jak nie działa dalej, to przywrócić
Fervi
Nie zadziałało.
Niestety przez tydzień prób, nic nie zadziałało do końca tak, jak należy. Żeby nie rozpisywać się, ostatecznie osiadłem na Debianie SID ze sterownikiem zamkniętym do Radeona. Na otwartych, bez względu na wersję javy minecraft mulił się niemiłosiernie. Na zamkniętych + openjdk działa elegancko.
Wydajność systemu wygląda na zadowalającą.
Mam ponownie problem ze słuchawkami po HDMI, lecz póki co pozostawię to sobie do rozgryzienia.
System zainstalowałem tak:
Debian netinst amd64 -> system bazowy -> bez dodatkowego oprogramowania (odznaczyłem wszystko) -> podmianka repo na SID -> instalacja firmware, linux headers, make itp -> kde-standard + pl -> stery z amd.
Co do słuchawek po HDMI
1) Może to być to zabezpieczenie od AMD (chodziło o to, że AMD wymyśliło sobie specjalne przejściówki i jak ktoś nie ma, to nie ma dźwięku - przy zamkniętych sterownikach)
2) W Ustawieniach Pulseaudio w Konfiguracja (pavucontrol) ustaw profil na odpowiedni :D
Fervi