Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#26  2013-10-09 23:18:52

fervi - Użytkownik

fervi
Użytkownik

Re: ATI Radeon HD 7950, sterownik fglrx, problem z odświeżaniem ekranu

Ja bym czasowo przeniósł fbdev-blacklist.conf i radeon-kms.conf w inne miejsce i uruchomił ponownie komputer. Jak nie działa dalej, to przywrócić

Fervi

#27  2013-10-17 09:28:42

Xode - Użytkownik

Xode
Użytkownik
Serwis

Nie zadziałało.
Niestety przez tydzień prób, nic nie zadziałało do końca tak, jak należy. Żeby nie rozpisywać się, ostatecznie osiadłem na Debianie SID ze sterownikiem zamkniętym do Radeona. Na otwartych, bez względu na wersję javy minecraft mulił się niemiłosiernie. Na zamkniętych + openjdk działa elegancko.
Wydajność systemu wygląda na zadowalającą.
Mam ponownie problem ze słuchawkami po HDMI, lecz póki co pozostawię to sobie do rozgryzienia.
System zainstalowałem tak:
Debian netinst amd64 -> system bazowy -> bez dodatkowego oprogramowania (odznaczyłem wszystko) -> podmianka repo na SID -> instalacja firmware, linux headers, make itp -> kde-standard + pl -> stery z amd.

#28  2013-10-17 17:37:49

fervi - Użytkownik

fervi
Użytkownik

Co do słuchawek po HDMI

1) Może to być to zabezpieczenie od AMD (chodziło o to, że AMD wymyśliło sobie specjalne przejściówki i jak ktoś nie ma, to nie ma dźwięku - przy zamkniętych sterownikach)
2) W Ustawieniach Pulseaudio w Konfiguracja (pavucontrol) ustaw profil na odpowiedni :D

Fervi

Stopka forum