Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam.
Jako, że żadna darmowa usługa serwera xmpp nie spełniała moich najwyraźniej wygórowanych wymagań, postanowiłem samodzielnie postawić serwer xmpp.
Z różnych względów, zdecydowałem się na serwer Prosody. Udało się go postawić, nawet działa :-) . Niestety, do perfekcji jeszcze trochę brakuje.
Mimo licznych poszukiwań, nie udało mi się odnaleźć żadnego sposobu na włączenie funkcji zawartych w temacie.
Nie udało m się w żaden sposób umożliwić ustawiania statusu "niewidoczny", a transfery plików również są automatycznie i natychmiastowo anulowane.
Czy posiada ktoś doświadczenie w konfiguracji tej usługi, i jest skłonny udzielić pomocy niezbędnej do pełnej konfiguracji tej usługi? Jeśli tak, to proszę o śmiałe zabranie głosu :-)
No i tak poza tym: gdzie prosody domyślnie trzyma dane takie jak m.in. lista kontaktów poszczególnego usera? /usr/local/var/lib/prosody/$ServerName/
Dziękuję i pozdrawiam,
Bretos
Ostatnio edytowany przez Bretos (2013-09-01 23:56:02)
Bierz lepiej Ejabberd, ma niezłe wsparcie, jest w repo, i działa stabilnie, tylko jest trochę gimnastyki w pliku konfiguracyjnym.
Tutaj, na DUGu śmiga bez problemu.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-09-02 00:02:57)
Jacekalex napisał(-a):
Bierz lepiej Ejabberd, ma niezłe wsparcie, jest w repo, i działa stabilnie, tylko jest trochę gimnastyki w pliku konfiguracyjnym.
Tutaj, na DUGu śmiga bez problemu.
Obstawiałem, że taka będzie pierwsza wiadomość w tym temacie. :D
Mam nadzieję, że nie będzie problemu z przesyłaniem plików, "ukrywaniem się" oraz nie wymaga na wstępie bazy danych, tylko wszystko przetrzyma w plikach tekstowych.
w kwestii niewidoczności to pewnie wiesz że stara niewidoczność została porzucona na rzecz list prywatności i to nimi należałoby się zainteresować w kwestii niewidoczności :)
a tak przy okazji to jakie Ty masz te wymagania wygórowane?
Strony: 1