Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
mam internet kablowy Vectra, modem Thomson DCM 420. Chcę od niego podłączyc internet na dwa komputery, lecz ten modem pozwala bezpośrednio podłączyc tylko na jeden komputer (ethernet lub USB). Czytałem że ten modem nie umożliwia rozgałęzienia IP więc bez routera się nie obejdzie, tylko jaki wybrać, tzn czym się kierować i na co zwracać uwagę przy wybieraniu?? Chodzi mi nade wszystko o internet kablowy i to jest priorytet w wyborze, wifi może być ale nie musi. jestem w tych sprawach zielony i nie bardzo orientuje się czym się kierować przy wyborze, żeby działało, żeby nie było problemu z ustawianiem/konfigurowaniem, żeby działało normalnie
Posiadam router TP-Link TL-W841ND - szczerze polecam - cena ok 100 zł.
Cześć. Ja również mogę polecić router TP-LINK np. wersję TL-WR340G (cena około 100 złotych). Posiada bardzo ciekawe opcje; zaawansowane szyfrowanie danych (WPA/WPA2 etc.), wbudowany NAT oraz serwer DHCP, wbudowany firewall i wiele więcej. Naprawdę polecam. TP-Link symulator,
Kup TL-MR3420 cena podobna ale możesz wgrać do niego OpenWrt http://eko.one.pl/?p=openwrt-mr3420
TP-Link TL-W841ND na allegro za 50 zł. działa dobrze