Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wybierasz serwer z którego dociągnięte zostaną potrzebne pakiety, może być jaki bądź. Dalej nic nie wpisujesz tylko dajesz enter.
loop napisał(-a):
Wybierasz serwer z którego dociągnięte zostaną potrzebne pakiety, może być jaki bądź. Dalej nic nie wpisujesz tylko dajesz enter.
jak daje enter to nie idzie :(( mam wpisać jakieś tam pisze bla bla bla http [nazwa użytkownika] bla bla ble blu bli i nic nie wiem a jak to pominę to co się stanie?
Ostatnio edytowany przez adi1423 (2013-04-24 17:30:36)
Nic nie musisz wpisywać, tylko to pominąć. Kabel z netem masz w ogóle podpięty?
loop napisał(-a):
Nic nie musisz wpisywać, tylko to pominąć. Kabel z netem masz w ogóle podpięty?
nie bo mam bezprzewodowe i instaluje przez pendrive ide spróbować czy się uda w końcu zainstalować nie mogę sie doczekać ;D
Nie uda się, bo do wifi potrzebujesz firmware. Instaluj po kablu a potem się wifi doda.
.
Ostatnio edytowany przez adi1423 (2013-04-25 20:18:04)
loop napisał(-a):
Nie uda się, bo do wifi potrzebujesz firmware. Instaluj po kablu a potem się wifi doda.
Wiem dodałem firmware na pena ściągnelem i dodałem te pliki deb do folderu firmware na penie i zastanawiam się teraz czy zrobić środowisko graficzne KDE czy FVWM więc spróbuje oba
Ostatnio edytowany przez adi1423 (2013-04-24 18:09:14)
dla Ciebie najlepiej będzie wziąść KDE (najbardziej podobne do winxp i 7) ewentualnie gnome-shell (interfejs ala win8), a jeżeli potrzeujesz lekkiego środowiska proponuje xfce na początek, jeszcze lżejsze jest lxde ale tu już nie jest tak łatwo wszystko skonfigurować, najlżejsze są openbox i fluxbox ale zdecydowanie odradzam dla początkującego.
Bitels napisał(-a):
dla Ciebie najlepiej będzie wziąść KDE (najbardziej podobne do winxp i 7) ewentualnie gnome-shell (interfejs ala win8), a jeżeli potrzeujesz lekkiego środowiska proponuje xfce na początek, jeszcze lżejsze jest lxde ale tu już nie jest tak łatwo wszystko skonfigurować, najlżejsze są openbox i fluxbox ale zdecydowanie odradzam dla początkującego.
Dzięki zrobie chyba gnome-shell ale mam pytania.
jaka jest na nie komenda ??(apt-get install) i jest malutki problem instalacja była,serwera lustranego z czymśtam debiana pominełem ale nie chce się środowisko graficzne zainstalować bo wpisuje :
apt-get install xorg xbase-clients
nie wiem co dokładnie pisze ale coś że nie ma takiego pakietu czy jakoś tak
więc myśle sobie "ok może zainstaluje od razu KDE"
wpisuje apt-get install kde-full to samo próbuje apt-get install kde-standard i też nic aptitude install kde-full też nic ale już nie pisze że pakietu nie znaleziono wie ktoś co zrobić?? może to przez ten serwer że pominełem?
Wątek kontynuowany tu http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?id=23432