Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Siema. Jaki polecicie modem do Aero2, który na Debianie ruszy OOTB ?
navrocky napisał(-a):
Siema. Jaki polecicie modem do Aero2, który na Debianie ruszy OOTB ?
Osobiście używam E3131s-2 (uważaj na HiLink, działają inaczej).
OOTB?
azhag napisał(-a):
OOTB?
Miałem na myśli "out of the box ", czyli wkładam i działa bez żadnych kombinacji. Cena też jest spoko, dzięki.
ZTE MF60 ;]
drogi, ale daję możliwość korzystania z niego w terenie
http://jdtech.pl/2011/06/aero2-zestawienie-zgodnych … -budowie.html
przewiń rolką w dół, jest tam tabela z modemami działającymi na aero2 i ich orientacyjne ceny.
Podpowiem, ze to E3131s-2 właśnie.
E3131s-2 już w drodze do mnie :) thx
Jak solidne jest gniazdo antenowe w E3131s-2? Ja używałem do tej pory modemów Huawei e173 i jest to tragedia. Jeden fałszywy ruch i we wtyku anteny zostaje to złote kółeczko z środka i całość gorzej chwyta. Dodatkowo, strasznie łatwo wyłamać całe gniazdko. Modem jest potrzebny "stacjonarnie" do miejsca, które bym określił jako "czarna dziura", a także mobilnie, w pociągu oraz w domu rodzinnym, dlatego nie ma opcji, żeby wetknąć raz i zostawić.
A co sądzicie o opcji, że modem 3G ma od razu router wifi?
Gabriel napisał(-a):
A co sądzicie o opcji, że modem 3G ma od razu router wifi?
To się nazywa "MiFi" i to już inny target cenowy, ot choćby to
http://allegro.pl/nowy-zte-mf60-dostawa24h-aero2-ta … 34979987.html
Jak dla mnie relatywnie tani - w porównaniu do tego, co może zwykły modem. No i raczej działanie jest niezależne od systemu operacyjnego - jak normalnego routera? Jakie ma gniazdo antenowe? Solidne?
Gabriel napisał(-a):
Jak dla mnie relatywnie tani - w porównaniu do tego, co może zwykły modem. No i raczej działanie jest niezależne od systemu operacyjnego - jak normalnego routera? Jakie ma gniazdo antenowe? Solidne?
A bo ja wiem ? :P