Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2013-04-08 13:21:19

micsas - Nowy użytkownik

micsas
Nowy użytkownik

Wheezy, Gnome 3 classic + wine, błąd przy edycji menu

Napotkałem problem z Linux  3.2.0-4-686-pae #1 SMP Debian 3.2.41-2 i686 GNU/Linux Gnome 3 classic v3.4.2 i Wine v1.4.1. Zainstalowałem windowsowy program do gry w brydża, setup uruchomiony przez wine zadziałał skutecznie a do menu Programy została dodana grupa Inne a w niej skróty do programu. W momencie gdy chciałem te skróty wyłączyć wystąpił krytyczny błąd. Wyskoczył komunikat "Coś poszło nie tak..." dalej coś o tym aby spróbować się przelogować. To jednak nie pomagało i przy uruchamianiu gnome classic cały czas pojawiał się ten komunikat.
Problem rozwiązałem przez usunięcie ustawień menu dla gnome, ścieżka: ~/.congig/menu/
Przy próbie edycji innych elementów menu problem nie występuje, dlatego sądzę, że jest on powiązany z Wine. Nie wiem czy to się kwalifikuje, żeby to gdzieś zgłaszać dlatego chciałem się tym odkryciem z wami podzielić.

Stopka forum