Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
obudowa mi sie rozpada przy zawiasach, chce to jakos wzmocnic posklejac, nie musi to byc piekne byle by trzymalo.
probowalem:
kropelki,
kleju do plastiku,
kleju do plastiku dwuskladnikowego,
mam jeszcze klej do metalu.
ale moze polecicie jakis konkretny produkt zanim sie zaczne babrac a po paru dniach klej sie i tak wykruszy.
Z jakiego materiału ta obudowa? Jeśli stalowa, to kup Distal, oczywiście przed sklejeniem obydwie powierzchnie muszą być wyczyszczone i odtłuszczone, ja przed odtłuszczeniem miejsca gdzie będzie nałożony klej szlifuję lekko papierem ściernym aby były chropowate i klej lepiej przylegał. Po nałożeniu kleju obydwa elementy trzeba docisnąć i unieruchomić.
Szkoda, że jakichś fotek nie wkleiłeś...
plastikowa obodowa - acer extensa.
pink wklep nazwę tej obudowy do wyszukiwarki z jakimis operatorami odnośnie materiału etc, markowa to jest szansa, że gdzieś znajdziesz nazwę tworzywa z którego jest wykonana (może być też napisane w instrukcji obudowy, odnośnie utylizacji itp). I wtedy poszukaj odpowiedniego do niego kleju (dla większości ludzi plastik to plastik ale to nie takie proste ;))
Jak plastik ABS to ciężko będzie. Zalazłem posta gdzie ktoś kleił rozpuszczalnikiem nitro :)
Żywica poliuretanowa i tkanina węglowa ( dosyć droga , w zastępstwie można tańszą mate emulsyjną "mata szklana" ale paskudna ) lub tańsza żywica epoksydowa .
wrzuć jakieś foto, bo tak na gębę to nie idzie
a co bede starego grata wrzucal, skleilem epoxy jak sie rozleci to mysle ze to jest dobre rozwiazanie
"Żywica poliuretanowa i tkanina węglowa."
Dzieki!!
ps. tu maja wszystko co trzeba
http://www.mbfg.co.uk/carbon-fibre/1m-wide-carbon-fibre-twill.html
Ostatnio edytowany przez pink (2013-03-06 23:09:28)
Izolepa (zwana Duck Tape'em) trzyma świat.
chyba duct tape? ;)
rychu napisał(-a):
chyba duct tape? ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Duct_tape
Duct tape, or duck tape
;)