Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Szukam rozwiązania takiego jak w GMAIL że wpisuje sobie dane do konta pocztowego a on mi pobiera z konta e-maile i wrzuca do wyznaczonego folderu.
Patrzyłem imapcopy, jednak tam jest jeden plik konfiguracyjny i nie można sobie dopisać więcej serwerów niż jeden, a pliku konfiguracyjnego nie można wskazać.
Pomyślałem sobie o imap_php5 jednak nie chce mi się samemu pisać całej synchronizacji.
Może ktoś zna jakiś program lub sposób łatwiejszy?
GMIAL jest dobry jednak nie można tam wpisać więcej niż 5 kont, może ktoś zna sposób jak to ominąć?
Ostatnio edytowany przez djjanek (2013-02-11 12:43:00)
Jak masz miejsce na dyziu, to może fetchmail+dovecot+procmai+spamassassin+thuderbird?
Wygląda dość strasznie, ale za to masz kosmiczne możliwości filtrowania i konfigurowania poczty.
Z prostszych, to widziałem w kiedyś w TB opcję wyświetlania maili z rożnych kont imap w jednym folderze.
Dawno to było, i nie pamiętam, gdzie się to klika, ale to raczej jest do znalezienia.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-02-11 12:50:46)
Fetchmail ściąga - procmail sortuje i wrzuca do skrzynek, jakiś serwer imap, np dovecot - udostępnia klientom przez POP3 i IMAP i do webmaila na serwerze, np roundcube.
To możesz zrobić na serwerze bez Xorga.
Na dzień dobry nie pisałeś, że chodzi o serwer.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-02-11 14:17:42)