Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Nie mogę znaleźć, jak zmusić smplayer'a do otwierania filmików w rozdzielczościach większych, tak aby nie wychodziły poza ekran.
System: Debian testing
Środowisko graficzne: XFCE
cezar@cezar:~$ uname -a Linux cezar 3.6.11-cezar #2 SMP Tue Jan 1 20:51:06 CET 2013 i686 GNU/Linux cezar@cezar:~$ dpkg -l | grep smplayer ii smplayer 0.8.0-1 i386 complete front-end for MPlayer and MPlayer2
Pozdrawiam,
caro_cenzura
Ostatnio edytowany przez caro_cenzura (2013-01-24 17:18:19)
Zmniejszyć (ewentualnie zmaksymalizować) okno? Sam sobie przeskaluje. Albo ustawić żeby otwierał okno zawsze tej samej wielkości i skalował zawartość gdy jest taka potrzeba.
Mógłbyś, proszę, podać, jak to ustawić?
I nie wiem, jak to automatyczne skalowanie miałoby działać, bo jak odpalę filmik w dużej rozdzielczości, zmniejszę okno (co jest uciążliwe, bo potrafi być 2x większe niż ekran), odpalę sobie jakiś inny filmik w mniejszej rozdzielczości i ponownie ten w większej to znowu się odpala wyskakując poza ekran.
Ostatnio edytowany przez caro_cenzura (2013-01-24 17:05:37)
Zakładka interfejs → interfejs, automatyczna zmiana rozmiaru → nigdy + zapamiętaj pozycję i rozmiar.
Dzięki, przeoczyłem to. Dobre 30min się z tym męczyłem.