Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Winnetou napisał(-a):
Na Xeonie L5520 w pełnym stresie (8 rdzeni 100%) temperatura proca to około 45stopni a wiatrak chodzi na 1200-1500rpm
Intel zrobił jakiegoś 8-jajowego Xeona w serii L5xxx? czy to może są 4 jajka z HT.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-01-28 20:14:23)
4 jajka z HT. W systemie widoczne jako 8 to się nie rozdrabniam czy 8 fizycznych czy 4 i 4 udawane;)
Co do pasywnego fortisa to może być ciężko. W spoczynku temeratura sięga 47-50stopni. Wiatrak musi być ;)
Zawsze można iść w nieco inną stronę choć to podnosi koszta. Zmienić wentyle na chłodzeniu bo można kupić tez osobno. Dobre ciche wentylki to jednak min 30-40zł za sztukę (90 mm średnicy, a taki jest chyba na boxowym chłodzeniu jak pamiętam). Lub regulacja obrotów, kosztem tam 3-4 stopni wyżej na procku.
@wodzu jaka buda ?
a taka sobie Codegen S101-C10
Wielkie krowiszcze zajebiście ciężkie - spokojnie może robić za krzesło ;))
Na allegro wyhaczyłem za 79pln z przesyłką kurierem :P
No nie głupie to ( w sumie jak wszystkie serwerowe xd ). Ile coolerow do środka dales? , nie myslales zeby wyciac kratki od coolerow wtedy bedzie ciszej ? zatkałeś czymś dziure na drugie PSU ?
mam klatke z dwoma psu ale za słabe trochę (tylko 400W). Wiatraków naliczyłem się 4. Co do wyciaszania i reszty to zobaczę jak to w końcu złożę bo na razie leży odłogiem - permanentny brak czasu ;/