Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2012-04-05 00:13:36

tajwan - mega boss

tajwan
mega boss

Xp i debian na jednym dysku

Mam lapka z dyskiem 120gb oraz 1gb ram i mam nanim zainstalowaniego windowsa xp chciał bym obok zainstalować debiana żaby dokończyć testy systemu i później go zdobic jedynym systemem ale nie wiem jak podzielić dysk na partycje aktualnie mam 3 partycje po 37 gb widows, partycja z danymi, oraz druga partycja z danymi dedną partycje chciał bym przeznaczyć na dabiana. Jak podzielić na partycja dobrze dysk żebym maiał do wyboru czy chce uruchomić xp czy debiana? Oraz co mam zrobić oraz jak z tą partycją na któej chce zainstalowac debian sforamowac ją usunąć czy jak ?

NIGDY WIĘCEJ TESTING Z KTÓRYM SĄ SAME PROBLEMY !!!

#2  2012-04-05 08:11:43

ilin - Palacz

ilin
Palacz

Re: Xp i debian na jednym dysku

Zostawiasz tę partycję na której jest windows zainstalowany a z resztą robisz co Ci się podoba.
Mozesz je usunąć zostawić przeformatować  zrobic z nich jedną ,wszystko co chcesz.

Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW -> Niech inni na tym skorzystają.
Polski portal Debiana

#3  2012-04-05 08:56:28

ArnVaker - Kapelusznik

ArnVaker
Kapelusznik

Re: Xp i debian na jednym dysku

Najlepiej jakbyś wstawił screena z programu do partycjonowania, żeby dokładnie było wiadomo jak masz podzielone obecnie.

Stopka forum