Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Pierwszy raz pisze na forum, a problem jest nastepujacy:
Instalowalem flasha wg przepisu ktory zamiescil bodzio no i zrobil sie problem... otoz niby wyswielta komunikat :
" Macromedia Flash Player requires two font packages
to be installed, gsfonts and gsfonts-x11."
wiec pobralem i zainstalowalem czcionki (dla wersji niestabilnej) a nastepnie kontynowalem instalacje i mam na koncu kominika o pomyslnie zakonczonej instalacji...
...ale niedziala :( Nie otwierza mi zadnych stronek z flashem. Wie ktos jak temu zaradzic? Dodam ze uzywam spolszczonej opery 7,54.
Nie bardzo rozumiem :)
Wejdź np. na główną stronę interii http://www.interia.pl
górny banner na tej stronie jest pisany we flashu - jeżeli przeglądarka Ci nie obsługuje flasha to dostaniesz komunikat że trzeba pobrać ze strony macromedia .... ble ble ble
Podaj adres takiej strony, która Ci się nie otwiera
Pozdrawiam :)
no wlasnie a u mnie w miejscu banera jest czyste biale pole i zadnego komunikatu :( i tak jest teraz na kazdej stronce z flashem...
u mnie wszystko ładnie działa oprócz tego że nie mam dzwięku we flashach choćby w tym http://www.cda.pl/gry-online/gry/cracki/f_orgazmy.html :P
u mnie wszystko ładnie działa oprócz tego że nie mam dzwięku we flashach choćby w tym http://www.cda.pl/gry-online/gry/cracki/f_orgazmy.html :P
Ludzie! Co Wy macie w systemach - dźwięk jest - faaaaajny :))))))
Ja mam alse w kompilowaną w jądro i dzięki wszelkie z mplayera się wydobywają z xmms również, więc nie wiem czemu nie ma we flesh :/
Krótko - nie używam alsy tylko arts.
W jądrze mam tylko 3 pozycje w sekcji sound
<*> Sound card support
<*> Creative Ensoniq AudioPCI 97 (ES1371)
<*> VIA 82C686 Audio Codec
i to tyle, dżwięk działa rewlacyjnie, nawet Skype nie chrypi
A ja wczoraj czytałem że arts nie będzie dalej rozwijany przez dotychczasowego człowieka który tym się zajmował i że najprawdopodobniej zakończy żywot art.
mam opere 8.0 i flasha ani widu ani słychu zrobiłem wszytslko jak w opisie
w mozilli działa :(
czego żałujesz? mozilla lepsza...
opera lepsza
-zapisywanie sesji bez jakiś tam zabaw jak to w mozilli
- jest szybsza
- jest ładniejsza
- jest najlepsza :D
a próbowałeś czytać to tutaj?
http://www.opera.com/linux/docs/plugins/install/#flash
Wczoraj wgralem Debiana wersja 4.0r3 Etch. Nameczylem sie z wgraniem flesha i dzialal. Dzis nie dziala. Przeszukalem fora i zadnych konkretnych informacji bo np. wgraj to... lub cos innego nie mozna traktowac jako informacje. Co dzieja sie z Debianem? Czyzby byl to az tak niedopracowany system, stwazajacy tylko problemy dla nawet bardzo zaawansowanych uzytkownikow. A co z takimi jak ja? W ten sposob odbieram, gdy Ci ktorzy uwazaja sie za specow od Linuxa (Debiana) zamiast rzeczwej porady odsylaja na inne strony. Jest to moje kolejne podejscie do Debiana i nalezaloby stwierdzic, ze Debian do piet nie dorasta dla Ubantu pod wzgledem uzytecznosci, choc Ubantu bazuje na Debianie. Nie spotkalem na zadnym forum porady, ktora by z miejsca zadzialala. Oczywiscie chodzi mi o konkretna porade jak zainstalowac flesha i jave, a nie typu -zobacz na tej stronie, gdze nastepnie odesla mnie na jeszcze inna i dalej nic nie dziala. A moze pod werja 4.0 dziala automatix2? Jak go wgrac? B. prosze o konkretna informacje i pomoc-flash-java
Biadolenie dziala mi na nerwy.
Nie ma nic prostszego niż instalacja flasha.
O konkrety to ja poproszę.
Jaka przeglądarka?
dodaj sobie do /etc/apt/sources.list
deb http://www.debian-multimedia.org etch main
i zainstaluj paczki "flashplayer-mozilla"
paczki z java - np. "sun-java5-jre" masz w non-free oficjalnych repo ...
Slay42 napisał(-a):
Wczoraj wgralem Debiana wersja 4.0r3 Etch. Nameczylem sie z wgraniem flesha i dzialal. Dzis nie dziala. Przeszukalem fora i zadnych konkretnych informacji bo np. wgraj to... lub cos innego nie mozna traktowac jako informacje. Co dzieja sie z Debianem? Czyzby byl to az tak niedopracowany system, stwazajacy tylko problemy dla nawet bardzo zaawansowanych uzytkownikow. A co z takimi jak ja? W ten sposob odbieram, gdy Ci ktorzy uwazaja sie za specow od Linuxa (Debiana) zamiast rzeczwej porady odsylaja na inne strony. Jest to moje kolejne podejscie do Debiana i nalezaloby stwierdzic, ze Debian do piet nie dorasta dla Ubantu pod wzgledem uzytecznosci, choc Ubantu bazuje na Debianie. Nie spotkalem na zadnym forum porady, ktora by z miejsca zadzialala. Oczywiscie chodzi mi o konkretna porade jak zainstalowac flesha i jave, a nie typu -zobacz na tej stronie, gdze nastepnie odesla mnie na jeszcze inna i dalej nic nie dziala. A moze pod werja 4.0 dziala automatix2? Jak go wgrac? B. prosze o konkretna informacje i pomoc-flash-java
problem z flashem jest w operze. w iceweasel najmniejszych nie mam i nigdy nie miałem. Automatix jest jak najbardziej dla Etcha, ale instalacja flasha to jak napisał kolega wyżej kwestia instalacji paczki mozilla-flashplayer, lub flashplugin-nonfree do wyboru.
W operze 9.50 flash dziala normalnie.
Problem jest w 9.27 ale wystarczy zainstalować flasha 7 i gra tyle ze nie wszystkie strony z 7 współgrają.
Slay42 napisał(-a):
Czyzby byl to az tak niedopracowany system, stwazajacy tylko problemy
Źródłem Twoich problemów nie jest Debian ale przeglądarka, która nie ma z Debianem nic wspólnego a nawet nie jest wolnym oprogramowaniem, więc to do niej byłoby zdecydowanie sensowniej adresować swoje żale.
Dla mnie to raczej wygląda jak trolling, mało ze odgrzebany trup to jeszcze popierdzielic że nie dajemy nic.
Primo, nie wiemy nawet jaka architektura debiana, jaka przeglądarka. A swoją droga to binarny instalator od sun'a dziala też, wystarczy tylko podac mu prawidłowa scieżkę.
Jak ma sie problem to sie pisze dokladnie z czym, co sie ma za konfiguracje i co sie juz probowalo, a nie na dzieńdobry jedzie po nas.
Masz rację, na dokładkę wcale się nie odezwał. Gdyby miał kłopot, to by nas molestował jak korbol ;P
Dzien dobry
Chyba zrezygnował z Debianka wrócił na bubuntu czy cus innego Trol