Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
zrobilem upgrade z 3.3.x do 3.4.1 no i mam problemy
1. Kosz przestal byc koszem zachowuje sie jak zwykly katalog
nie pomoglo wywalenie .kde
2. KDM
M.in. na kde-look sa theme do KDM chcialbym sobie takowy dograc ale nie wychodzi
wg instrukcji
# Put the theme folder in ~/.kde/share/apps/kdm/themes
# Edit your ~/.kde/share/config/kdm/kdmrc
tyle ze u mnie w .kde nie istnieja w powyzszych sciezkach foldery kdm a utworzenie reczne ich nie rozwiazuje sprawy
1. Kosz to jest folder :P A tak konkretnie to ~/Desktop/Trash (czy jak to tam jest w polskiej wersji), tylko nie wiem co chcesz osiągnąć ? Zmienić ikonke ? To kliknij RMB na ikonce kosza i wybierz jakąś ładną ikone ;)
2. Spróbuj utworzyć te katalogi, wgraj tam co trzeba i restartuj X'y, a potem spróbuj konfiguracji poprzez ControlCenter (po polsku chyba Centrum Sterowania :], tak czy inaczej w terminalu to jest jako kcontrol ) konfigurować KDM :]
P.S może to nie rozwiązanie, ale sam nie trawie Gnome'a i momo tego, że używam KDE to do kompletu mam GDM =]
1. Wiem ze kosz to folder . moze sie zle wyrazilem przy kasowaniu otrzymuje komunikat "Nie mozna uruchomic procesu Nie mozna utworzyc io-slave: Program klauncher zwrocil komunikat: Nieznany ptotokol 'trash'.
i tyle tego ...
2. W koncu znalazlem i instalnalem kdmtheme z kde-apps.org i nim rozwiazalem sprawe
Zobacz czy masz zainstalowany pakiet kdebase-kio-plugins, a także czy masz plik /usr/lib/kde3/kio_trash.so
Odpal konquerora i wpisz trash:/ w pasek adresu, poprbuj także innych pluginów aby zobaczyć czy działają (media:/, man:/, smb:/).
czadman pakiet jest ale pliku nie ma i nie dzialaja inne typu media:/ a man:/ dziala
apt-get deb http://pkg-kde.alioth.debian.org/kde-3.4.1/ ./
Spróbuj ściągnąć pakiet ręcznie i zainstalować go przez
dpkg -i pakiet.deb
Ściągnąłem sobie ten pakiet i te pluginy są w nim.
troche se rozwalilem teraz kde , zaczelo nagle mu brakowac dbus-qt-1 ktory nie wystepuje w stable itp jak dojde do jakiegos stanu to napisze czy sie udalo
edit:
no i mam kde 3.4.2 unstable i dziala i kosz i media:/
wlasnie mi sie naprawilo kde ale niemam kosza i zwalil sie kosz i apt i synaptic :/