Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam was, mam dziwny problem (jestem początkujacy w temacie apache, php, mysql itp.) otóż zainstalowałem i skonfigurowałem sobie apache, mysql itp. na swoim kompie, stworzylem wlasny katalog public_html i poprawnie skonfigurowalem , wszystko działa oprócz jednej rzeczy - jak wrzucam jakiś plik dodatkowo do tego katalogu np. spolszczenie do skryptu to ten skrypt jakby nie widział tego pliku i mam nadal do wyboru tylko english. Robie restart apache ale to nie pomaga. Po prostu tak jakby wrzucanie plików ręcznie do tego katalogu wymagało jakiejś czynności jeszcze zeby strony je widziały. Próbowalem ponownie z chmodem sudo chmod -R g+xr-w /home/mar/public_html i wtedy skrypt znalazl ten plik ale inne rzeczy sie posypały, kurcze nie wiem jak to robić zeby swobodnie sobie wrzucać jakieś pliki do tego katalogu i strony w php od razu to widziały. :/
EDIT : Ok zauwazylem ze nadanie odpowiedniego chmod temu katalogowi, ktory wrzucam sobie do public_html rozwiazuje problem, ale nadal nie wiem jak robic tak, żebym nie musiał wykonywać takich zabiegów.
Ostatnio edytowany przez Marcin82 (2012-01-23 02:48:20)
Strony: 1